DOLAR 32,3613
EURO 34,9886
ALTIN 2.311,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Trump’ın azli için 55 sayfalık rapor hazırlandı

08.12.2019
A+
A-

ABD Temsilciler Meclisinde Demokrat Partili milletvekilleri, Başkan Donald Trump’ın azline yönelik gerekçelerin hazırlanması için cumartesi günü Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde bir araya geldi.

Basına kapalı olarak yapılan ve tüm gün süren toplantının ardından milletvekilleri gelecek perşembe mecliste oylanmak üzere önerilebilecek ‘azil maddeleri’nin anayasal temellere dayandırılarak inşa edilebileceği gerekçeleri gösteren 55 sayfalık bir rapor hazırladı.

Geçen perşembe ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Adalet Komitesi’ne Başkan Trump’ın azledilmesi için gerekçe gösterilecek olan maddeleri hazırlama görevi vermişti.

Demokrrat milletvekillerinin sözcülerinden Jamie Raskin, cumartesi akşamı gazetecilere verdiği demeçte, “Şimdi bir sonraki adımı düşünmeye başlamak için kanunları ve gerçekleri bir araya getirme sürecindeyiz” dedi.

Raporu açıklayan Adalet Komisyonu Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, azil işleminin Cumhuriyetçi başkanın hesap vermesinin tek yolu olduğunu söyledi.

Nadler yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Trump gücünü kötüye kullandı, ulusal güvenliğimize ihanet etti ve seçimlerimizi tamamen kişisel çıkarları için hile karıştırdı. Anayasa, bu duruma tek bir yol gösteriyor o da azil”.

Beyaz Saray: Senato sürecini dört gözle bekliyoruz

Beyaz Saray’ın gelişmelere tepkisi ise gecikmedi. Başkan Trump kendisine karşı yürütülen azil süreciyle ilgili, “Bu durum, azil sürecinin gelecekteki başkanlara saldırmak için rutin olarak kullanılacağını işaret ediyor. Kurucu babalarımızın aklındaki bu değildi herhalde” derken yapılan yazılı açıklamada ise demokratların yaşananlardan utanç duyması gerektiği belirtildi ve her şeye rağmen Senato’daki adil yargılama sürecinin dört gözle beklendiği ifade edildi.

Senato’dan geçmesi beklenmiyor

Senato’da çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçilerin azil maddelerini kabul etmesi beklenmiyor ancak böyle bir senaryo gerçekleşirse Donald Trump, ABD tarihinde Andrew Johnson ve Bill Clinton’dan sonra Kongre tarafından azledilmiş olan üçüncü başkan olarak tarihe geçecek. (Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.