DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Trump ile Taliban yakında imzayı atıyor

29.02.2020
A+
A-

Afganistan’da Taliban ile süren barış görüşmelerine ilişkin Amerikan yönetiminden olumlu açıklamalar geldi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yakın zamanda Taliban temsilcileriyle yapılacak anlaşmanın törenine katılacak. ABD Savunma Bakanı Mark Esper de Afganistan hükümeti ile ortak bir bildiri yayımlayacak.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’da Taliban ile sürdürülen barış görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Trump, “Taliban ve Afganistan hükümeti taahhütlerini yerine getirirse, Afganistan’daki savaşı bitirmek adına güçlü bir yolumuz olur ve askerlerimizi ülkemize geri getirebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ordusunun 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Afganistan’a girdiğini ve şu ana kadar “büyük bir ilerleme” kaydedildiğini vurgulayan Trump, başkanlık adaylığı sırasında Amerikan halkına askerleri evlerine geri getirme sözü verdiğini hatırlattı. Trump şu ifadeleri kullandı: “Yakında benim talimatımla Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Taliban temsilcileriyle yapılacak anlaşmanın törenine katılacak. Aynı zamanda Savunma Bakanı Mark Esper de Afganistan hükümeti ile ortak bir bildiri yayımlayacak.”

Anlaşma Katar’da imzalanacak

Öte yandan, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından düzenlenen oturuma katılan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Afganistan’daki şiddet olaylarının son 6 günde büyük ölçüde azaldığını belirten Pompeo, Taliban ile yapılan 7 günlük ateşkes anlaşmasının sorunsuz şekilde devam ettiğini bildirdi.

Pompeo, İran’ın söz konusu anlaşmayı baltalama çabası içinde olduğunu ancak ateşkesin bozulmaması durumunda Afganistan barış sürecine yönelik ABD-Taliban anlaşmasının Katar’da imzalanacağını kaydetti.

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.