DOLAR 32,3228
EURO 35,0703
ALTIN 2.306,75
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Trump için asıl tehlike resesyon

24.10.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump’un başkanlık koltuğunda karşısına çıkacak asıl tehlikenin ne Joe Biden ve Elizabeth Warren ne de azledilmesi olacağı düşünülüyor. Trump için gerçek tehlikenin mevcut ekonomideki karamsarlık havasından dolayı ülkeyi yoğun bir resesyona sokmasından kaynaklanacağı tahmin ediliyor.

ABD tarihinde küçülen ekonomi, Beyaz Saray’da başkanlık koltuğunda yaşanacak değişimin garantisi olarak görülüyor. Önceki ABD Başkanlarına bakıldığı zaman yenilen seçimleri kaybedenlerin çoğunun resesyon döneminde başkanlık edenlerden olduğu dikkat çekiyor. Örneğin; 1992 yılında George H.W. Bush, 1980 yılında Jimmy Carter ve 1932 yılında Herbert Hoover resesyon döneminde başkanlık etmişlerdi.

 Trump’un daha bu durumun ciddiyetinin farkında olmadığını belirtilirken, Bloomberg ekonomistleri ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2 büyüyeceğini tahmin ediyor. Fakat tahminler yanlış yönde seyrediyor. Fed’in önümüzdeki yıl için durgunluk olasılığı modeli, finansal krizden bu yana en yüksek değeri olan yüzde 35’e yükseldi.

İş dünyası da Trump’ın fevri davranışlarından dolayı yeni yatırım yapmaya çekiniyor. Deutsche Bank Baş Ekonomisti Torsten Slok, “Resesyon riskinde bir değişiklik görünmüyor. Resesyon riski gerçek” dedi.

2016 yılında Trump, üretim işlerini geri getirme, ticaret anlaşmalarını yeniden pazarlık etme gibi vaatleriyle Beyaz Saray başkanlık koltuğunu kazanmıştı. Başkanlık koltuğundaki ilk yılında Trump ,büyümeyi yüzde 4,5 ve hatta yüzde 6’ya çıkaracağı konusunda iddialı açıklamalarda bulunuyordu. Fakat Trump bunu gerçekleştiremedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.