DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Trump: Erdoğan’a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak

18.10.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Türkiye’den harika haberler. Pompeo ve Pence ile kısa bir görüşme yaptık. Erdoğan’a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak” ifadelerini kullandı.

Trump sonraki mesajlarında “Bugün uygarlık için harika bir gün. ABD ile gerekli ama gelenek dışı yolda benim yanımda durduğu için gurur duyuyorum. Herkese tebrikler.” İfadelerini kullandı. “Bu anlaşma 3 gün önce asla yapılamazdı. Yapılabilmesi için “sert” sevgi göstermek gerekti. Herkes için harika oldu. Hepinizle gurur duyuyorum” diye yazdı.

TEKSAS’TA KONUŞTU

Trump bu paylaştığı mesajların ardından miting için gittiği Teksas’ta konuştu. “İnanılmaz bir sonuç. Türkiye, ABD, ortaklarımız ve Kürtler için harika bir gün. Medeniyet için harika bir gün” dedi.

“Erdoğan akıllıca davrandı, tam bir lider”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sık sık övdü. “Erdoğan benim dostum. Türkiye doğru şeyi yaptı. Cumhurbaşkanı’na büyük saygım var. Başkaları böyle bir karar almayabilirdi. Akıllıca davrandı. Tam bir lider” ifadelerini kullandı.

Bazı senatörler Başkan Trump’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım için planlanan Beyaz Saray ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunmuştu. Başkan Trump varılan uzlaşı sonrasında davetin geçerli olduğunun mesajını verdi.

“Yaptırımlara gerek kalmadı”

Türkiye ile varılan anlaşma sayesinde hem Türkiye’nin sınır güvenliği endişelerinin giderileceğini, IŞİD mahkumlarının kontrol altında tutulacağını söyledi. “Hayal edebileceğimiz her şeyi aldık. Kürtlere de teşekkür ediyorum” dedi. Trump “ABD çok mutlu, Türkiye çok mutlu, Kürtler çok mutlu. Uygarlık çok mutlu” ifadelerini kullandı.

Trump Türkiye ile varılan uzlaşının ardından yaptırımlara artık gerek kalmadığını söyledi.

Türkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı

Çavuşoğlu: Operasyona ara verilecek, yaptırımlar kalkacak

Pence: Türkiye ve ABD, Suriye’de ateşkes için anlaştı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.