DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Trump askeri müdahale için tavsiye istemiş

28.11.2019
A+
A-

ALnavio haber portalı tarafından aktarılan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya’nın eski lideri Michel Temer’in yanı sıra Kolombiya ve Panama devlet başkanlarından Venezüella’ya askeri müdahale konusunda tavsiye ve destek istedi.

Temer’in verdiği bilgiye göre konu New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerinden biri sırasında gündeme geldi. Temer, net bir tarih vermedi.

Michel Temer, devlet başkanı Dilma Roussef’in yolsuzluk nedeniyle azledilmesinin ardından 31 Ağustos 2016-31 Aralık 2018 arasında koltuğu devralmıştı. Görüşmenin bu zaman zarfında olduğu sanılıyor.

‘Bizi yemeğe davet etti’

İspanya’nın başkenti Madrid’de katıldığı bir etkinlikte konuşan Temer, “Trump beni ve Kolombiya (Juan Manuel Santos) ile Panama (Juan Carlos Varela) devlet başkanlarını akşam yemeğine davet etti. Bize, Venezüella’ya bir müdahaleyi nasıl organize edeceğini sordu. Santos ve ben, diplomatik kararlar almak istediğimizi, askeri bir harekette bulunmayacağımızı söyledik” ifadelerini kullandı.

Yıllardır ağır bir ekonomik ve sosyal kriz yaşayan Venezüella’da, muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak’ta kendisini ‘geçici devlet başkanı’ ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı. Rusya, Türkiye, Çin ve diğer bazı ülkeler ise Nicolas Maduro’yu ülkenin meşru devlet başkanı olarak desteklemişti.  

ABD’nin Venezüella’da askeri çözümü masada tuttuğu hatta Donald Trump yönetiminin, Maduro’nun tutuklanmasına ilişkin ordu yönetimiyle gizli bir anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.

Michel Temer de Brezilya’da ‘araba yıkama’ adıyla bilinen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.