DOLAR 32,2934
EURO 34,8054
ALTIN 2.408,58
BIST 10.275,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Trendyol, Huawei’yi terketti Trendyol uygulaması Huawei telefonlar üstünde kusur verebiliyor. Peki AppGallery’den indirdiğimiz uygulamanın…

26.05.2020
A+
A-

Google Play servislerinin olmaması, Huawei Mate 30 serisi  yada Huawei P40 serisi gibi modellerde Play Store, YouTube gibi uygulamaları kullanamayacağımız manasına geliyor. Bu duruma tedbir olarak kendi kullanım mağazası olan AppGallery’i kullanan Huawei, uzun zamandır engebeli bir işlem yönetiyor. Dünyanın en büyük 3. kullanım mağazası olan AppGallery’de acilen çoğu başvuru formu bulunuyor ama bazı sıkıntılar Huawei’in peşini bırakmış değil. Huawei’nin kendi başvuru formu mağazasından indirmiş olduğunuz Trendyol uygulaması Google Play Servisleri olmadığı gerekçesi ile kusur veriyor.

Huawei P40 Pro modelinde Google servisleri bulunmuyor. Hal böyle olunca kullanıcılar Huawei’nin kendi dilekçe mağazasından istedikleri uygulamaları indirebiliyorlar. Bu uygulamalardan bir tanesi olan Trendyol uygulamasını indiren kullanıcılar “Trendyol, Google Play hizmetleri olmadan çalışmaz ve bu hizmetler cihazınız kadar desteklenmiyor”  hatası ile karşılaşıyor. Kullanıcılar karşılarına meydana çıkan Yükle butonuna bastıkları zaman ya uygulamadan atılıyor yada uygulamayı kullanmaya devam edebiliyorlar.

Huawei’nin ABD göre uygulanan ambargo ile uğraş ederken, AppGallery üzerindenki uygulamaların sayısını büyük bir hızla arttırması oldukça başarılı bir durum. Oysa yaşanan bu kusur kullanıcılar için oldukça acayip duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.