DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

TransAnatolia, Cumhuriyet’in 100. yılı özel rotasında Castrol desteğiyle koşulacak

31.08.2023
A+
A-

Spora ve sporcuya verdiği destekle sektörde ayrışan Castrol’ün ana sponsorlarından olduğu 13. TransAnatolia Rallisi, Kurtuluş Savaşı’nın rotasını izleyerek 2 Eylül’de Samsun’dan başlayacak ve 9 Eylül’de İzmir’de sona erecek.

Dünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından ve bu yıl 13. kez düzenlenecek olan TransAnatolia, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel Kuruluş Rotası’yla 2 Eylül’de Samsun’dan start alacak. 125 yarışmacıdan 43’ünün yabancı olduğu ve Motosiklet, Quad, SSV, Otomobil ve Kamyon kategorilerinde 84 aracın yer alacağı ralli, İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül’de İzmir’de sona erecek. Toplamda 17 ilden geçen, 2 bin 350 kilometrelik ve birçok zorlu parkurdan oluşacak yarış, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’nın izinden giderek Amasya-Sivas-Ankara-Afyonkarahisar-İzmir rotasını izleyecek.

Castrol’den her günün en hızlısına ödül

Dünyanın önde gelen madeni yağ markalarından Castrol’ün motosiklet kullanıcılarına özel olarak geliştirdiği Castrol POWER1, geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da motosiklet kategorisine ismini veriyor. TransAnatolia Rallisi’nde ilk defa yarışacak olan sporculara yönelik POWER1 Rookie Cup yarışması da gerçekleştirilecek. Amatör yarışçıların zorlu yarış hayatlarında her türlü engeli aşmaları için desteklenmelerini amaçlayan bu kategoride günün en hızlısı, ödülünü her günün sonunda alacak. Ayrıca yarışın sonunda da ilk üçte yer alan sporcular ödüllendirilecek.

Motosiklet kullanıcılarının yanlarında olmaya devam ettiklerini söyleyen Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz “Cumhuriyetimizin 100. yılında bu anlamlı rotayı izleyerek performans ve dayanıklılığı öne çıkaracak TransAnatolia Rallisi’ni üst üste üçüncü kez destekliyoruz. TransAnatolia Rallisi’nin zorlu etaplarında, POWER1 ürünümüzle, motosiklet kategorisinde yarışan tüm sporcuların yanlarında olacağız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başta motor sporları olmak üzere spora ve sporculara ihtiyaç duydukları her alanda destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Castrol POWER1 Motosiklet Kategorisi’ni Xavier De Soultrait kazanırken Michele Cotti 2’nci, Ejder Erişti de 3. olarak yarışı tamamladı. Rookie Cup’ın ilk kazananı ise her gün sonunda verilen Günün En Hızlı Rookie’si ödülünü toplamda 6 kere kazanan Andrea Pighetti oldu.

TransAnatolia, Cumhuriyet’in 100. yılı özel rotasında Castrol desteğiyle koşulacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.