Trabzonspor’un Kupadaki İlk Mağlubiyeti: Tekke Yönetiminde 11 Maçlık İnatçı Serinin Sonu
Trabzonspor’un kupadaki ilk yenilgisi: Tekke yönetiminde 11 maçlık inatçı serinin sonu ve takımın kupadaki gelecek vizyonu.
Trabzonspor, Corendon Alanyaspor karşısında 1-0’lık yenilgi alarak Fatih Tekke yönetiminde iç sahadaki 11 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’ndaki bu sonuç, geçen sezon lig şampiyonu Galatasaray’a karşı sahada alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından gelen bir düşüş olarak kayda geçti.
Evinde oynadığı 11 karşılaşmada 6 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, lig ve kupadaki performansını bu süreçte sürdürdü. 221 gün sonra Papara Park’ta alınan bu mağlubiyet ayrıca Tekke yönetiminde kupada elde edilen ilk mağlubiyet olarak kayda geçti.
TEKKE YÖNETİMİNDE KUPADA İLK MAĞLUBİYET Bu sezon kupada teknik direktör Fatih Tekke’nin 4. resmi karşılaşması olan maçta alınan mağlubiyet, takımın kupadaki yolculuğunda yeni bir sayfa açtı. Geçen sezona bakıldığında, Tekke yönetiminde albüm gibi sonuçlar elde eden Trabzonspor, Sipay Bodrum FK ile oynadığı çeyrek final maçını uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 kazanarak yarı finale yükselmişti; ardından Göztepe’yi 2-0 yenerek finale çıkmıştı.
Bu sezon ise Imaj Altapı Vanspor karşısında 2-0 galibiyetle grup aşamasına kalma başarısı gösteren Trabzonspor, kupada genç teknik adamın yönetiminde ilk kez sahadan yenik ayrıldı. Milliyetin kaynağı AA/Selçuk Kılıç ve Haberler.com bilgileriyle gelen haber devamında bu süreç, kupa yolculuğunda Tekke’nin planlarını ve takımın ilerleyen maçlarını şekillendirecek nitelik taşıyor.