DOLAR 32,1949
EURO 34,9892
ALTIN 2.507,12
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Trabzonspor seriyi devam etmek istiyor

26.06.2020
A+
A-

Süper Lig’in dibinden kurtulmak isteyen MKE Ankaragücü ile şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’u karşısında karşıya getirecek mücadelede iki takımın da 3 puana ihtiyacı var. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor karşı son saniyelerde yediği golle 2 puan bırakan Karadeniz ekibi, alt sıralardan kurtulmak isteyen MKE Ankaragücü karşı 13 maçlık yenilmezlik serisini 14 maça çıkarmak için çaba edecek.

Rekor elinde

Trabzonspor, bu sezon oynanan 28 maçlık periyotta en uzun süreli namağlup ekip olma unvanını elinde bulunduruyor. 13 maçlık yenilmezlik serisini elinde bulunduran bordo-mavilileri 10 maçlık seri ile Antalyaspor peşine düşüp takip ederken, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden M.Başakşehir ise 9 maçtır yenilmiyor.

194 gündür yenilmedi

Trabzonspor, Süper Lig’de en son yenilgisini 16 Aralık 2019’da sahasında Denizlispor’a aleyhinde 2-1’lik skorla almıştı. Söz konusu maçın arkasında bordo-mavililer oynadığı 13 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Bu maçlarda Trabzonspor 9 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu tablo ile bordo-mavililer Süper Lig’de bu sezon en uzun zaman yenilmezlik serisi yakalayan takım olma unvanının sahibi oldu. Bordo-mavililer bu sezon Süper Lig’de 194 gündür yenilmeyen tek takım oldu.

Evinde 6 maçtır yenilmedi

Trabzonspor, evinde oynadığı 16 maçta 9 başarı, 3 beraberlik, 2 bozgun elde etti. Sahasında 30 puan toplayan bordo-mavililer attığı 37 gole karşılık kalesinde 16 gol fark etti. Karadeniz ekibi, ligin 15. haftasında sahasında Denizlispor’a 2-1 yenildikten sonra sırasıyla Kayserispor’u 6-2, Kasımpaşa’yı 6-0, Fenerbahçe’yi 2-1, DG Sivaspor’u 2-1, Çaykur Rizespor’u 5-2 mağlup etti, Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

Hüseyin Çimşir yönetiminde sahadan puansız ayrılmadı

Trabzonspor, MKE Ankaragücü maçından 3 puanla ayrılmanın planlarını yaparken, Teknik Direktör Hüseyin Çimşir ile yakaladığı yenilmezlik serisini de sürdürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer, devre arasında anlaşmaya vardığı genç teknik adam ile çıktığı 11 Süper Lig maçında 7 başarı, 4 beraberlik elde ederek görevde bulunduğu vakit boyunca 25 puan elde etti ve her maçtan puan ya da puanlarla ayrıldı.

Trabzonspor ile MKE Ankaragücü 72. randevuda

Süper Lig’in 29. haftasında Trabzonspor ile MKE Ankaragücü ligde 72. kez aleyhinde karşıya gelecek. İki takım arasında geçmişte oynanan 71 maçtan, Trabzonspor 38, MKE Ankaragücü ise 16 defa şampiyon ayrılırken, 17 maç beraberlikle sonuçlandı.

Muhtemel birincil on bir

Trabzonspor’un yarınki karşılaşmaya, “Erce Kardeşler, Pereira, Da Costa, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Ndiaye (Sosa), Abdulkadir Ömür, Guilherme, Ekuban ve Sörloth” biçiminde çıkması bekleniyor. Kırmızı kart cezalısı Hosseini’nin forma giyemeyeceği maçta Uğurcan Çakır’ın ise riske edilmemesi bekleniyor. Takım kaptanı Sosa’nın ise maç günü yapılacak olan son kontrollerden sonradan birincil on birde olup olmayacağı netlik kazanacak.

Gökmen Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.