DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Trabzonspor için deplasman maçları büyük bir önem taşıyor

21.05.2020
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nin gerçekleştirdiği toplantıda Süper Lig’in başlaması için zorunlu görüşmeler yapıldı. 5 Mayıs tarihinden bu yandan hazırlıklarına Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürekli Trabzonspor, Süper Lig’in başlamasını bekliyor. Lig’de 53 puanla lider olan bordo-mavililer, bilhassa deplasman maçlarında aldığı başarılı sonuçları sürdürmeyi hedefliyor.

8 maçın 5’i deplasmanda

Şampiyonluk yarışının en zinde adaylarından biri olan Trabzonspor, Süper Lig’de geride kalan 8 maçın 5’ni deplasmanda 3 maçı ise evinde oynayacak. Bordo-mavililer bu sezon iç sahada oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 3 birliktelik ve 2 mağlubiyet elde etti. Attığı 37 gole karşılık ise kalesinde 16 gol gördü. 30 puan ile iç saha sıralamasında 3. sırada yer aldı. Karadeniz ekibi deplasmanda ise lider durumda. Bordo-mavililer dış sahada oynadığı 12 maçta 6 başarı, 5 birliktelik ve 1 bozgun elde etti. Attığı 22 gole karşılık ise kalesinde 12 gol gördü. Trabzonspor dış sahada topladığı 23 puan ile ilk sırada yer aldı.

Dış saha performansını sürdürmek istiyor

Trabzonspor, Süper Lig’in geri kalan bölümünde oynayacağı 8 maçın 5’ni deplasmanda, 3’nü ise evinde oynayacak. Karadeniz ekibi Süper Lig’in başlamasıyla birlikte tekrar tekrar Göztepe ve Alanyaspor deplasmanlarına gidecek. Bu maçların peşinde evinde Ankaragücü’nü misafir edecek olan bordo-mavililer daha sonra da Galatasaray ile İstanbul’da karşılaşacak. 4 maçın 3’ünü dış sahada oynayacak olan Trabzonspor, daha sonra Antalyaspor ile evinde karşılaşıp arkasından Denizlispor’a konuk olacak. Son iç saha maçında Konyaspor’u ağırlayacak olan Hüseyin Çimşir’in ekibi, ligin son haftasında ise Kayserispor ile karşı taraf sahada karşı karşıya gelecek.

Gökmen Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.