DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trabzon’da Amatör Futbol Maçında Kavga: Uçarsu Spor ve Arsin Spor Olayları

Trabzon’da Uçarsu Spor ile Arsin Spor arasında yaşanan kavga, amatör futbol maçına damga vurdu. Olayın detayları ve yankıları.

05.04.2025
A+
A-

Trabzon’da Amatör Maçta Kavga Çıktı

Trabzon'da Amatör Maçta Kavga Çıktı

Uçarsu Spor ile Arsin Spor arasındaki karşılaşmanın sona ermesinin ardından, sahada gergin anlar yaşandı. Trabzon 2. Amatör Küme’de mücadele eden iki takım, Akyazı’da oynanan maçta, sahada olaylar çıktı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından, iki takım oyuncuları arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Özellikle, maçın hakeminin verdiği tartışmalı kararlar sonrasında, Arsin Spor cephesinde büyük bir tepki oluştu.

Karşılaşmanın son dakikalarında hakemin verdiği kararlar, özellikle Uçarsu Spor lehine verilen penaltı ve ardından gelen kırmızı kartlar, Arsin Spor oyuncularının öfkelenmesine neden oldu. Maç, Uçarsu Spor‘un 3-2’lik galibiyetiyle sona ererken, bu sonuç sonrasında saha karıştı. Arsin Spor yöneticileri ve oyuncuları, hakeme büyük tepki gösterdi ve bu durum iki takım arasında arbede çıkmasına yol açtı. Hakem, güvenlik güçlerinin oluşturduğu geniş bir güvenlik kordonu ile ancak sahadan çıkabildi.

İki Takımdan Açıklama

Olayların ardından, Arsin Spor Kulübü bir açıklama yayınlayarak, maçta kendileri aleyhine yanlış kararların verildiğini belirtti. Kulüp, şu ifadeleri kullandı:

  • “Trabzon ikinci amatör kümede mücadele eden Arsin Spor, gençlerimizin müsabakalara katılması ve Trabzon amatör futboluna katkıda bulunmak amacıyla bu lige katılmıştır. Ancak, hakemlerden ve rakiplerden gelen saygısızlıklardan bıktık.”
  • “Biz geçmişi başarılarla dolu bir kulübüz. Hakemler ve rakipler tarafından saygıyı hak ediyoruz. Bu saygıyı beklemekten başka çözümlerimiz olduğunu biliyoruz, fakat yine de saygıyı talep ediyoruz.”
  • “Maçımızı yöneten hakemin bir daha hiçbir maçımıza verilmemesini talep ediyoruz. Eğer verilirse, o maça çıkmayacağımızı şimdiden belirtmek istiyoruz. Spor kamuoyunun bu açıklamayı anlayışla karşılayacağını umuyoruz.”

Uçarsu Spor Kulübü ise bir açıklama yaparak, olayların futbolun gelişimine katkı sağlamadığını ve kulüplerinin adının bu tür olaylarla anılmasını istemediklerini belirtti. Açıklamada şunlar ifade edildi:

  • “Oynadığımız Arsin Spor maçında ilk yarı 1-1 tamamlandı. İkinci yarının başlarında Arsin Spor 1-2 öne geçti; ancak son bölümlerde takımımız maçı 3-2’ye çevirerek galip geldi.”
  • “Maçın sonlarına doğru rakip oyuncularının sözlü ve fiziki müdahalelerine maruz kaldık, fakat buna rağmen oyundan kopmadık.”
  • “Bazı kendini bilmez Arsin Spor futbolcuları, kalecimize ve iki oyuncumuza saldırarak darp etti. Biz, futbolun eğlence ve kültür bileşeni olması gerektiğini savunuyoruz.”
  • “Son olarak, Trabzon Amatör Federasyonu’na sesleniyoruz; ilçe takımlarını kayırmaya devam mı edeceksiniz yoksa bu şiddete dur mu diyeceksiniz?”

Olaylar, Trabzon amatör futbolunun dikkat çekici bir konusu haline gelirken, her iki kulüp de yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.