DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trabzon 2. Amatör Küme’de Olaylı Maç: Uçarsu Spor ve Arsin Spor Arasındaki Kavga

Trabzon 2. Amatör Küme’de Uçarsu Spor ile Arsin Spor arasındaki olaylı maçta yaşanan kargaşa ve kavga detaylarıyla karşınızda!

05.04.2025
A+
A-

Trabzon 2. Amatör Küme’de Olaylı Maç

Trabzon 2. Amatör Küme’de mücadele eden Uçarsu spor ile Arsin spor arasında Akyazı’da gerçekleştirilen karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte her iki takım oyuncuları arasında büyük bir kavga yaşandı. Maçın sonlarına doğru hakemin verdiği tartışmalı kararlar, iki takım arasında gerginliğin artmasına neden oldu.

Karşılaşmanın son dakikalarında hakemin verdiği kararlar, özellikle Arsin spor camiasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Hakem, önce Uçarsu spor lehine bir penaltı kararı verdi, ardından bir Arsin spor oyuncusuna kırmızı kart gösterdi. Bu kararlar, Arsin spor oyuncularının ve yönetiminin tepkisini çekti. Maç, Uçarsu spor‘un 3-2 galibiyetiyle sona ererken, sahada olaylar patlak verdi. Arsin spor yönetici ve oyuncuları, hakeme karşı yoğun bir protesto başlattı ve bu da iki takım oyuncuları arasında arbede yaşanmasına yol açtı.

Maç hakemi, bu yoğun tepkiler sonrası güvenlik güçlerinin oluşturduğu geniş bir güvenlik kordonuyla sahayı terk edebildi. Olaylar, futbolun ruhunu zedeleyen bir tablo oluşturdu.

İki Takımın Açıklamaları

Olayların ardından Arsin spor Kulübü, yaptıkları yazılı açıklamada, maçta aleyhlerine verilen yanlış kararların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Kulüp, “Trabzon ikinci amatör kümede mücadele eden Arsin spor, gençlerimiz müsabaka oynasın ve Trabzon amatörüne katkı sağlasın diye bu ligde yer alıyor. Ancak hakemlerden ve rakiplerden gördüğümüz saygısızlıklar artık dayanılmaz bir hale gelmiştir. Biz, geçmişi başarılarla dolu bir kulüp olarak, hakemler ve rakipler tarafından saygıyı hak ediyoruz. Bu saygıyı beklemekten başka çözümlerimiz de var, fakat bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek zorundayız. Uçarsu spor ile oynadığımız maçta görev alan hakemin bir daha hiçbir maçımıza atanmasını istemiyoruz. Eğer atanırsa, o maça başlamadan çıkmayacağımızı şimdiden belirtmek isteriz. Spor kamuoyunun bu açıklamamıza anlayışla yaklaşacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uçarsu spor Kulübü ise, maçta yaşanan olayların futbolun gelişimine katkı sağlamayacağını vurgulayarak, “Oynadığımız Arsin spor maçında, ilk yarı 1-1 sona erdi ve ikinci yarının başlarında Arsin spor öne geçti. Ancak takımımız son bölümlerde maça karakter koyarak 3-2’ye dönmeyi başardı. Rakip takım oyuncularının gerek sözlü, gerekse fiziki müdahalelerine maruz kaldık, ama maça odaklanmaya çalıştık. Bazı Arsin spor oyuncuları kalecimize ve diğer futbolcumuza saldırarak darp ettiler. Futbolun sadece üç ihtimali olduğunu biliyoruz ve sporun eğlenceli bir kültür bileşeni olmasını sağlamak için bu tür olaylardan uzak durmalıyız. Trabzon Amatör Federasyonu’na sesleniyoruz: İlçe takımlarını kayırmaya devam mı edeceksiniz, yoksa bu şiddete dur mu diyeceksiniz?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.