DOLAR 32,2633
EURO 35,0663
ALTIN 2.466,23
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

TP-Link Archer C5400 inceleme – UFO değil router!

02.01.2018
A+
A-

İlk bakışta şüphesiz agresif ve sıradışı tasarımıyla dikkat çeken ürün, üzerinde tam 8 adet anten bulunuyor. Yüksek kablosuz ağ performansı için konumlandırılan bu antenler, değiştirilebilir bir yapıda değil. Ürünün ön tarafında üzerinde bilgilendirme amaçlı LED aydınlatmalar yer alırken, onun hemen yan tarafında kablosuz ağ, WPS ve LED aydınlatmalar için üç farklı tuş konumlandırılmış. Cihazın arka tarafında baktığımızda ise 1x USB 3.0, 1x USB 2.0 portuyla beraber internet ve 4x gigabit ethernet girişleri bizi karşılıyor.

802.11ac Wave 2 standartını destekleyen ürün, tri-bant yani üç bant destekliyor. Bunlar 1x 2.4 GHz (1000 Mbps) ve 2x 5 GHz (2167 Mbps) olarak dağılıyor ve toplamda 5334 Mbps kablosuz hıza ulaşılabiliyor. İçerisinde 1.4 GHz çift çekirdek işlemciyle birlikte 3 adet yardımcı işlemci bulunduran TP-Link Archer C5400, yetenekleri ve kapasitesi dolayısıyla bugüne kadar gördüğümüz en performanslı ağ ürünlerinden bir tanesi.

Cihazın içerisinde yer alan MU-MIMO teknolojisi sayesinde, evin içerisinde kablosuz olarak internete bağlanan cihazlara eşit ve eş zamanlı şekilde veri aktarımı yapılıyor ve çok daha verimli bir performans elde edilebiliyor. Ayrıca Wi-Fi tarafında ölü noktalar oluşmaması için Beamforming teknolojisinin de önemini vurgulamak gerek. Son olarak her zaman olduğu gibi ürünün ayarlarını tarayıcı üzerinden IP adresi girerek yapabileceğiniz gibi, TP-Link Tether uygulamasını telefonunuza indirirek mobil uygulama üzerinden de ayarları yapabiliyorsunuz.

TP-Link Archer C5400 inceleme

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi video inceleme ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

:: TP-Link’in bu üst düzey router modelini nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.