DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Tolgay Arslan: ‘Deplasman maçları şiddet olacak’

07.05.2020
A+
A-

Fenerbahçeli futbolcu Tolgay Arslan, korona virüs dönemiyle ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. 29 yaşındaki futbolcu, korona virüs sebebiyle evde yapılan kişisel antrenmanların öbür bir deneyim olduğunu açıklama ederek, “Koronavirüs bütün dünyayı etkisi altına aldı. Aynı şekilde futbol dünyasını da etkiledi. Futbolcular birincil kez 6-7 haftalık süreyle aileleriyle 7/24 beraberdi. Bizim için de yeni bir etraf olduğunu söyleyebilirim. Olağan şartlarda 6-7 haftalık bir vakit diliminde tatilimizi yapıyoruz, yurt haricen yaşayan ailemizi görüyoruz. Aile olarak hoş bir süreçti. Oysa araştırmalar, idmanlar için çok baskı bir dönemdi. Sağ olsun Fatih hocamız ile bütün fitness ve sağlık durumu ekibi elinden geleni yaptı. Evlerimize bisiklet, koşu bandı gönderdiler. Zoom uygulamasıyla haftada 4 gün çalıştık. başkaca benim özel çalışmalarım da oldu. Bu süreçte bahçeme yapay çim de yaptırdım. Tabii hiçbir egzersiz sahadaki topla çalışmaya ayrı. Onu ilk gün görmüş olduk. Açıkçası ben de yeni dönemin nasıl olacağını merakla bekliyorum. Önümüzdeki 3-4 haftalık süreçte hazırlanmamız gerekiyor. Ben son maçları ayrıca bir turnuva gibi ayrıca de önümüzdeki seneye daha hazır olabilmek için manâlı görüyorum. Sezon bittiğinde tatilimiz çok olmayacak. O yüzden kendimce bu dönemi iyi kullanalım ve ayrıca bu son maçlara hem de yeni sezona iyi hazırlanalım” şeklinde konuştu.

“Kalan maçlarımızı inşallah iyi bitiririz”

Tolgay, bu dönemde evde yapılan kişisel antrenmanların aile ortamını sağlamaya olumlu katkı sağladığının altını çizerek, “Evde çalışıyor elde etmek çok değişikti. Bizim için güzel de bir ortamdı. Antrenmanlarımıza zaman zaman çocuklarımız da katıldı. Herkesin çocuğunu gördük ve hoş bir aile ortamı oldu. Kendimce bu dönem de bizi çok yakınlaştırdı. Birbirimize fazla uyarı ettik. Daha güzel bir aile ortamı oldu. Cümbür Cemaat birbirine sahip çıktı. Hocalarımız, fitness ekibi, Emre ağabey (Belözoğlu) her şeye uyarı ettiler. İnşallah kalan maçlarımızı da iyi bitiririz, kupayla bitiririz. Bu süreç önümüzdeki sezona da hazırlanmak için manâlı. Seneye de inşallah iyi başlarız” açıklamasını yaptı.

“Çok zorlama bir açılış olacak”

Uzun zaman daha sonra sahaya geri dönüp çalışmaya başlamanın kendileri için şiddet olabileceğine değinen Tolgay Arslan, “Bence çok kuvvet bir başlangıç olacak. Zaten sezona başlarken gerçekleştirdiğimiz kamp gibi yani koşularla başladık. Testlerimiz de yapıldı. Açıkçası nasıl olacak, ben de merak ediyorum. Çok acayip maçlar olacak. Çok sürprizler çıkabilir. Fakat en önemlisi herkese dinç olsun ve böylece kalsın. Ve her şeyin hayırlısı vardı. Bu süreçte bu değin zamanı aileyle geçirdik, o da hoş bir şeydi” değerlendirmesinde bulundu.

“Sarılmak, şakalaşmak istiyoruz ama kurallara uyarlamak zorundayız”

Tolgay, çalışmaya başladıkları günlerde uygulamaları gereken kurallar hakkında da konuşarak, şu ifadelere yer verdi:
“Herkes için yeni bir durum. Tesise rahatça giremiyorsun. Duşunu alamıyorsun. Hemencecik arabaya binip evine gidiyorsun. Açık Konuşmak Gerekirse 6-7 hafta evden de çalıştık fakat o da bir yere değin. Ben defalarca sahada çalışmayı seçim ederim. Kurallara uymak istiyoruz ama bizim için de baskı. Sarılmak da istiyoruz. Şakalaşmak da istiyoruz ama kurallara uyarlamak zorundayız.”

“Deplasman maçları baskı olacak”

Bundan sonraki süreçte bayağı bir futbol ortamı olamayacağını vurgulayan Tolgay Arslan, “En önemlisi taraftar olmadan oynayacağız. Bilhassa evimizde oynadığımız maçlarda taraftarsız almak da hiç aklıma gelmiyor. Futbolda taraftarın olmaması büyük eksiklik. Bizim işimiz futbol oynamak. Kuralları diğer insanlar veriyor. Biz de bu kurallara uyuyoruz. Fazla garip olacak. Deplasman maçlarına gidince buradan otobüsle uçağa gideceksin. Uçakla deplasmana gideceksin. Orada bitmiş otobüse binerek otele gideceksin. Alışılagelmiş bir futbol ortamı olmaz. Her şeyden önce taraftarsız olacak. Deplasman maçları daha da baskı olacak. Lakin bir şekilde ligi bitirmek istiyoruz. Futbol dünyası etkilendi fakat başkaca da çoğu insan salgından etkilendi. Bu da beni üzdü. Sokaklar boş, restoranlar boş, insanlar işe gidemiyor, para kazanamıyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Futbol dünyası başka. Hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Sadece futbolcular değil; bütün ülke böyle olmalı. Cümbür Cemaat birbirine asistan olsun. Bu süreci iyi atlatalım. Dinç ve güzel bir ülkeyiz. Her şeyde bir hayır vardır. İnşallah bu süreci atlatarak hoş günlerimize döneceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.