DOLAR 32,4937
EURO 34,7446
ALTIN 2.422,24
BIST 9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

TMO’nun un ve yem regülasyonu çalışması sürecek

17.10.2022
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2022/23 sezonunda da un ve yem regülasyonu çalışmasına devam edeceğini duyurdu. Bakanlık, “Arpa satış fiyatı, piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde yirmi altında olmak üzere ton başına 5 bin 250 lira olarak belirlendi” açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), kurulduğu 1938’den bu yana görev alanındaki ürünlerde piyasa istikrarını sağlarken, ülkenin gıda arzında sigorta görevini de sürdürdüğüne işaret edildi.

Bakanlığın, TMO vasıtasıyla 2021/22 sezonunda un ve yem regülasyonu çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğü belirtilen açıklamada, hububat piyasalarında istikrar sağlanırken, ekmek üreticileriyle besici ve yetiştiricilerin maliyetlerinin azaltılmasına ciddi manada katkıda bulunulduğu ifade edildi.

“ARPA SATIŞ FİYATI PİYASANIN YÜZDE 20 ALTINDA”

2022/23 sezonunda da aynı anlayış içerisinde uygulanarak un ve yem regülasyonu çalışmasına devam edilmesine karar verildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda bakanlığımızca TMO aracılığıyla besici ve yetiştiricilerimizin uygun fiyatla yem temin edebilmesini sağlamak amacıyla arpa tahsis ve satış işlemi başlatılmıştır. TMO tarafından gerçekleştirilecek arpa satışı için besici ve yetiştiricilerimizin talepleri 24 Ekim’e kadar üretici örgütleri aracılığıyla alınacaktır. Söz konusu arpa satış fiyatı, piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde yirmi altında olmak üzere ton başına 5 bin 250 lira olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız önümüzdeki süreçte de güçlü stokları sayesinde piyasa istikrarını sağlamaya devam edecektir.”

Açıklamada, piyasa istikrarını sağlama hususunda her türlü yetkiye sahip olan TMO’nun, stok takviyesine ve piyasaya ürün arzına yeni hasada kadar kesintisiz olarak devam edeceği, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde gereken tedbirleri alacağı vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.