DOLAR 32,4488
EURO 34,7445
ALTIN 2.436,93
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Titanic faciasında şok eden belge!

20.06.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nin haberine tarafından İngiltere’den 15 Nisan 1912’de demir alan Titanik, Atlas Okyanusu’nda buzdağına çarparak bütün sırlarıyla okyanusun derinliklerine gömülmüştü.

Üzerinden 100 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen gemi merak konusu olmayı sürdürüyor.

Son olarak geminin batmasına niçin olduğu düşünülen buzdağının olaydan 2 gün önce çekilen fotoğrafı görücüye çıktı.

Benzer rotada seyreden diğer bir gemi olan Etonian’nın kaptanı W.F Wood, gemiyi batıran buz kütlesinin büyüklüğü ve karakteristik yapısından etkilendiği için fotoğrafını çekti. Wood ayrıca koordinatlarını da not aldı. New York’a ulaşan Wood, bastırdığı fotoğrafı “Size Titanik’i batıran buzdağının fotoğrafını gönderiyorum” notuyla büyükbabasına postaladı.

‘ASLA BATMAZ’ DENİLİYORDU

Üzerinde koordinatların bulunduğu fotoğrafı inceleyen uzmanlar, mektuptan da yola çıkarak buz dağının büyük ihtimalle Titanik’i batıran buz kütlesi olduğuna karar verdi. Bu nadir fotoğraf ve mektup, Henry Aldridge and Son of Devizes Açık Arttırma evi kadar 12 bin sterlinden (102 bin lira) açık artırmaya çıkarıldı. 1912’de ilk yolculuğuna çıktığında zamanının en büyük gemisi olan Titanik, İngiltere’nin Southampton limanından New York’a yolculuğu sırasında buzdağına çarptı. Gemideki 2 bin 200 kişiden minimum 1500’ü hayatını kaybetti. Katiyen batmaz denen geminin batışı en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.