DOLAR 32,3824
EURO 34,7587
ALTIN 2.410,92
BIST 10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Time Out, Dünyanın En Havalı Mahallerini Yayınladı: Listede Türkiye’den de Bir Mahalle Var

08.10.2020
A+
A-

Yeni bir ülkeye gittiğinizde, bu ülkeyi tanımanın en güzel yolu mahallelerine girmektir. Arka sokaklarına girip kaybolduğunuz şehirlerde kültürel yapıyı, mimariyi ve insanları çok daha iyi tanıyabilirsiniz. Üstelik bu tarz yolculuklarda karşınıza çok özel yerler çıkabilir.

İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtlerinden oluşan bir liste yayınladı. Bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı, kültürü ve koronavirüs pandemisi nedeniyle topluluk ruhunu ön planda tutan Time Out, özellikle mahalle kültürünün ön planda olduğu ve komşuların iyi anlaştığı yerleri listesine ekledi. Time Out’un listesinde Türkiye’den de bir mahalle yer aldı. 

Her sene düzenli olarak dünyanın farklı bölgelerinden ilçe ve semtleri bir araya getiren dergi, 40 semtin yer aldığı listeye İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy mahallesini de ekledi. Şimdi sizlere Time Out tarafından derlenen dünyanın en havalı 40 mahallesin beğendiğimiz 10 tanesini sunacağız. Eğer tam listeyi görmek istiyorsanız, buraya tıklayarak Time Out’un listesine ulaşabilirsiniz.

Time Out’a göre dünyanın en havalı mahalleleri

Esquerra de l’Eixample, Barcelona

Esquerra de l’Eixample, Barcelona

Bedford-Stuyvesant, New York

Bedford-Stuyvesant, New York

Wedding, Berlin

Wedding, Berlin

Verdun, Montreal

Verdun, Montreal

Chula-Samyan, Bangkok

Chula-Samyan, Bangkok

Noord, Amsterdam

Noord, Amsterdam

Lavapiés, Madrid

Lavapiés, Madrid

Uptown, Chicago

Uptown, Chicago

Porta Venezia, Milan

Porta Venezia, Milan

Arnavutköy, Istanbul

Arnavutköy, Istanbul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.