DOLAR 32,4643
EURO 34,6970
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

TikTok’un sahibi kazancı ile gündemde

30.09.2019
A+
A-

Video paylaşım uygulaması TikTok, dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip. Şirket bu yılın ilk yarısına dair mali verileri açıkladı. Reuters’a yapılan açıklamaya göre şirket, yılın ilk 6 aylık döneminde 50-60 milyar yuan gelir elde etti. TikTok’un sahibi kazancı dolar bazında ne kadar derseniz, onun da 7 milyar ila 8,4 milyar dolar arasında seyrettiği belirtelim.

Burada dikkat çeken en önemli nokta ise şirketin yılın ilk yarısında zarar etmesiydi. Haziran ayından itibaren kara geçmeye başlayan ByteDance, bu yarıdaki başarı ile birlikte yıl sonu tahminlerini de güncelledi. Geçen yıl, 2019 yıl sonu tahminlerini 100 milyar yuan seviyesinde açıklayan şirket, bu tahminleri 120 milyar yuan’a çıkardı.

Şirketin geçen yılki verilerine baktığımızda ise 2018 yılının tamamında 7.2 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini görüyoruz.

Analistler, ByteDance‘i, oyun devi Tencent’in ve arama motoru Baidu’nun en büyük rakibi olarak değerlendiriyor. ByteDance’in temmuz ayında 1.5 milyar, günlük ise 700 milyon aktif kullanıcısı olduğu biliniyor.

TikTok düzenlediği etiket etkinlikleri ile kullanıcıların daha fazla etkileşime geçmelerini sağlıyor. Kısa süre önce düzenlenen bir etkinlik ile çevre konusunda farkındalık yaratan şirket, kullanıcıların enerji tasarrufu ve gıda israfı gibi konulara dikkat çekmesin isağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.