TikTok’un Geleceği: HBAR Vakfı’ndan Satın Alma Teklifi
TikTok’un geleceği HBAR Vakfı’nın satın alma teklifiyle şekilleniyor. Detaylar ve olası etkilerini keşfedin!
TikTok’un Geleceği ve HBAR Vakfı’nın Teklifi
TikTok’un ABD’deki faaliyetlerini satma ya da yasaklama konusunda bir karar vermesi gereken 5 Nisan tarihine yaklaşırken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Ünlü bir altcoin projesi, bu süreçte TikTok için satın alma teklifiyle ilgilendiğini açıkladı.
ABD’nin TikTok yayın haklarını bu altcoin projesi satın alabilir
Popüler altcoin projesi Hedera (HBAR) ile bağlantılı olan HBAR Vakfı, OnlyFans’in kurucusu Tim Stokely ile iş birliği yaparak TikTok için bir teklif sundu. Stokely’nin yönetimindeki Zoop adlı girişimle birlikte hareket eden HBAR Vakfı, büyük teknoloji devlerine karşı mikro-mesajlaşma ve video platformunu satın almak için mücadele veriyor.
Reuters’in haberine göre, HBAR Vakfı ve Zoop, bu hafta başında Beyaz Saray’a Teklif Niyeti Mektubunu sundu. Zoop’un kurucu ortağı RJ Phillips, Reuters ile yaptığı röportajda şunları ifade etti:
“TikTok için yaptığımız teklif sadece mülkiyeti değiştirmekle ilgili değil; aynı zamanda hem içerik üreticilerinin hem de topluluklarının ürettikleri değerden doğrudan fayda sağladığı yeni bir paradigma oluşturmayı amaçlıyor.”
Bu ikili, hedeflerine ulaşmak için birkaç yatırımcıyla birlikte çalışıyor. TikTok’a teklif verenler arasında bireysel yatırımcılar ve teknoloji devi Amazon da yer alıyor. HBAR Vakfı’nın bu teklif sürecindeki geleceği belirsizliğini korusa da, bu adım kripto şirketlerinin ürün çeşitlendirmeye verdiği önemi gözler önüne seriyor.
HBAR Fiyatı Gelişmelere Nasıl Tepki Verdi?
Hedera’nın yerel tokeni HBAR, bu duyurunun ardından ilk saatlerde nispeten durağan bir seyir izledi. Piyasada 42.22 milyar dolaşımdaki arz ile 7.3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan HBAR, duyuru sonrası yüzde 1.42 oranında bir günlük artış gösterdi. Ancak bu artış, büyük bir hareketlilik anlamına gelmedi.
Toplam arzı 50 milyar olan HBAR’ın son fiyatı 0.1730 seviyesinde bulunurken, işlem hacmi ise 24 saatlik süreçte 237.01 milyon dolara ulaştı. Bu işlem hacmi, piyasa değerine kıyasla yüzde 3.23’lük bir oranı ifade ediyor. İşlem hacminde yaşanan yüzde 6.29’luk artışa rağmen fiyat hareketlerinin görece sınırlı kalması dikkat çekti.
Piyasa değerinin tam olarak dolaşımdaki arz ile değerlendirildiği tam seyreltilmiş değer ise 8.65 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. HBAR’ın 18. sıradaki konumu, tokenin kripto piyasasında önemli bir yer tuttuğunu gösterse de, duyuru sonrası işlem hacmindeki artışa rağmen fiyatın beklenen yükselişi gerçekleştirmemesi, yatırımcıların dikkatini çekti. HBAR’ın duyurudan sonraki fiyat hareketleri, yatırımcıların tepkisinin görece temkinli olduğunu ortaya koyuyor.
Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Nasdaq, geçen ayın başında Grayscale’in HBAR ETF’ini listelemek için SEC’e resmi başvurusunu yapmıştı.