DOLAR 32,1948
EURO 34,9938
ALTIN 2.497,07
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

TikTok’u almak isteyen sürpriz bir isim daha çıktı! Çinli TikTok’un Amerikalı şirketlerle anlaşma süreci devam ediyor. Şimdi de Oracle ve TikTok arasında…

18.08.2020
A+
A-

Kısa bir süre önce gelen yeni bilgilere göre ByteDance’in 90 gün için Amerikalı bir şirkete TikTok’u satması gerekliliğinden sonra yeni bir isim daha ortaya çıktı. Amerika’nın yazılım konusunda önemli firmaları arasında yer alan Oracle, şimdiye kadar satın alma ile ilgilendiği ifade edilen üçüncü Amerikalı şirket oldu.

Hatırlatmak gerekirse TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanma kararından sonra ilk olarak Microsoft’un TikTok’u satın alacağı yönünde iddialar ortaya çıkmış ve sonrasında Microsoft resmi blog yazısı ile bu görüşmeleri doğrulamıştı. Sonrasında Bill Gates tarafından Microsoft’un TikTok’u almaması gerektiği yönünde ifadeler gelmişti.

Daha sonrasında da TikTok ile daha çok ilgisi olan Twitter’ın TikTok ile görüşmeler yaptığı iddia edilmişti. Nitekim şimdi de üçüncü bir isim olarak Oracle ve TikTok arasında görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.

Microsoft’tan sonra Twitter da TikTok’un peşinde

Microsoft’tan sonra Twitter ve TikTok arasında da görüşmeler oldu ortaya çıktı. TikTok’un Twitter’a satılması gündemde. İşte detaylar!

Satın alma görüşmeleri ile ilgili yeni isimler ortaya çıksa da halen daha TikTok’un tamamen mi satın alınacağı yoksa sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çalışmalarının mı alınmak istendiği bilinmiyor. Bununla birlikte ne kadarlık bir ödeme yapılmaya hazırlandığı da yine merak edilen ve henüz cevaplanmış olmayan detaylardan oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.