DOLAR 32,4499
EURO 34,6575
ALTIN 2.386,73
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

THY, Melbourne’e ilk uçuşunu gerçekleştirdi, başkonsolos uçağın arkasından su döktü

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya’nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, uçmak için pist …

01.03.2024
A+
A-

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya‘nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Avustralya‘nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

THY tarafından 6. kıtaya ilk uçuş, TK 168 sefer sayılı, 349 yolcu taşıyan Boeing 777 tipi uçakla yapıldı. Uçağın kapısında yolculara lokum ikram edildi.

Uçuş öncesi gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bolat, Avustralya‘nın 26 milyon nüfusu bulunduğunu ve ülkede yıllık kişi başı milli gelirin 70 bin dolar olduğunu söyledi.

“19 SAATLİK UÇUŞLA TÜRKİYE’YE GELECEKLER”

Avustralyalıların daha önce de Türkiye’ye geldiğini belirten Bolat, “Anzaklar’dan dolayı ülkemize, Çanakkale’ye geliyorlardı. Uzun bir yol katediyorlardı, kod paylaşımı yaptığımız firmalarla. Artık Melbourne’den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuşla Türkiye’ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya‘ya götürüyoruz. Aynı şekilde geçen hafta birçok blogger ve youtuber geldi. Ülkemizin güzelliklerini gezip gördüler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağına, gelişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat

“2024 BİTMEDEN SİDNEY’E UÇABİLİRİZ”

Bu uçuşu çok önemsediklerine dikkati çeken Bolat, “Çok yakında belki de Sidney’i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney’e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre belki de bu yıl bitmeden Sidney’e uçabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber

AVUSTRALYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU UÇAĞIN ARKASINDAN SU DÖKTÜ

Avustralya‘nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, ilk uçuş dolayısıyla Türkiye, Avustralya ve THY’yi tebrik etti. Huber, “Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Bolat ve Huber, uçak içinde yolcuları selamladı. Bolat, Huber’e küresel renk otoritesi Pantone tarafından tescillenen “Türk Hava Yolları Kırmızısı” isimli ajandayı hediye etti. Daha sonra aprona inen Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.