DOLAR 32,3275
EURO 34,4808
ALTIN 2.393,12
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

THY filosu Airbus A350 XWB ile güçlendiriliyor!

05.01.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine gerçekleştirdiği Fransa gezisi esnasında, Airbus ve Türk Hava Yolları arasında, 20+5 adet opsiyonlu Airbus A350-900’ün satın alma görüşmeleri için ilk imzalar atıldı.

Airbus’ın en yeni geniş gövdeli uçağı için imzalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un huzurlarında düzenlenen törenle, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Airbus CEO’su Tom Enders tarafından Paris’teki Élysée Sarayı’nda atıldı.

AirportHaber tarafından paylaşılan bilgilere göre Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı imza töreni sonrasında konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Bugün burada imza altına aldığımız üzere, Airbus’un en yeni geniş gövdeli modellerini filomuza katmak adına görüşmeler yapma ve sonuçlandırma hususunda karşılıklı iyi niyetimizi beyan ettik.

Airbus A350-1000 için test süreci devam ediyor!

Airbus‘ın, A350 ailesinin en büyük modeli olan Airbus A350-1000 için test süreci devam ediyor. F-WLXV tescilli uçak uçuş sırasında Türkiye üzerinden geçti.

En fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olarak, yeni uluslararası noktalarla uçuş ağımızı büyütmek öncelikli hedeflerimizden. Yeni havalimanı için geniş gövde ihtiyacını karşılamak ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü için tasarladığımız 2023 hedeflerimiz kapsamında filomuzu daha da güçlendirmek için bu görüşmeleri gerçekleştirerek niyetimizi belli ediyoruz.

:: Türk Hava Yolları’nın Airbus A350 satın alıyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.