DOLAR 32,3824
EURO 34,7587
ALTIN 2.410,92
BIST 10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

The Hacksmith YouTube Kanalı, ‘Gerçek’ Bir Işın Kılıcı Yaptı

12.10.2020
A+
A-

YouTube’da farklı farklı alanlarda içerik üretimi yapan birçok YouTuber bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de James Hobson’ın The Hacksmith kanalı. Ekip, daha önce Captain America’nın kalkanının, Thor’un çekicinin, X-Men’in pençelerinin ve Predator filmlerindeki termal görüntüleme kasklarının replikalarını yapmıştı.

Tabii yaptıkları işler sadece bunlardan da ibaret değil. Yaptıkları işler, çok çok uzaktaki bir galaksiye kadar da uzanıyor. Hobson, daha önce ‘protosaber’ ve Kylo-Ren’in üç çatallı ışın kılıcını da gerçeğe dönüştürmeyi başarmıştı.

The Hacksmith’ten ‘gerçek’ ışın kılıcı

Hobson’ın Star Wars evrenine dair yaptığı bu işler, teknik olarak ışın kılıcı değildi ve metal borulardan yapılmıştı. ‘Gerçek’ bir ışın kılıcı, kabzasından dışarı çıkar ve kullanılmayacağı zamanlarda tekrar kabzasına geri döner.

The Hacksmith, YouTube’daki ‘Make It Real’ serisinde bu sorunu kökünden çözmeye karar verdi. Sonuç olarak ise dünyanın ilk geri çekilebilir, plazma temelli ışın kılıcı oluşturdu. Ancak Star Wars hayranları hemen heyecanlanmasın çünkü filmlerde gördüğümüz ışın kılıcından halen çok uzaktayız.

the hacksmith ışın kılıcı, gerçek ışın kılıcı

Hobson da “Tüm yeni ekipmanlarımıza ve yeteneklerimize rağmen hâlâ termodinamik kanunlarına bağlıyız” diyor. Yani bu yeni model de teknik olarak bir protosaber ve kabzadan ayrı bir kaynaktan gücünü alıyor. Çeliği dahi kesebilen bu ışın kılıcının sıcaklığı ise 2200 dereceye kadar ulaşıyor.

Hobson, ayrıca bu ışın kılıcının renk tonlarını da değiştirebiliyor. Bunun için de tuz, kalsiyum klorür ve borik asit kullanıyor. Peki, siz bu ışın kılıcını nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.