DOLAR 32,2612
EURO 34,7113
ALTIN 2.401,07
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Tevfik Yamantürk: “Biz kimseye işini öğretemeyiz, yetkimiz de haddimiz de yok”

16.09.2023
A+
A-

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Başkan Ahmet Nur Çebi ile kurul öncesi görüştüklerini ve beklentilerini ilettiklerini dile getirerek, “Biz kimseye işini öğretme yetkimiz de haddimiz de yok” dedi.

Beşiktaş’ın 2023 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Kulübün gidişatı ile ilgili kaygılarını dile getirerek, “Divan yönetimini bize teslim ettiğiniz günden itibaren her divan öncesi Başkan Ahmet Nur Çebi ile oturup istişarelerimizi yaparız. Bir senelik aranın ardından bu geleneği yine devam ettirdik. Kendisi bizlere icraatlarını ve gelecek dönem planlarını anlattı. Biz de kendisine beklentilerimizi ve izlenecek yol konusunda fikirlerimizi ilettik. Biz kimseye işini öğretemeyiz, böyle bir yetkimiz de haddimiz de yok. Kulübün çıkarlarını gözetmek noktasında birleşmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Kulübü Arap veya Rus zenginler mi yönetsin istiyoruz?”

Kulübün refahı için gerekenlerin iyi düşünülüp doğru karar verilmesi gerektiğini söyleyen Yamantürk, “Dünyanın en pahalı 50 kulübünden 3 tanesi Avrupa’da diğer 47 tanesi Amerika kıtasında yer alıyor. Bugün baktığımızda bu kulüplerin birçoğunun arkasında parayı yöneten kurum veya bireyler var. Biz kulübümüzün bu piyasada nerede olacağına karar vermeliyiz. Biz Beşiktaş’ın, Arap veya Rus zenginler tarafından alınıp dünyanın en pahalı kulüplerinden bir tanesi olmasını mı istiyoruz, yoksa kendi özünü kaybetmeyen, kimliğini koruyabilen ve ekonomik yönetimini akıllıca yönetebilen bir kulüp mü istiyoruz? Ben bu günlük üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Hep birlikte nereye gidiyoruz diye düşünmemiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.