DOLAR 32,3892
EURO 34,7838
ALTIN 2.398,22
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Tevfik Veciz: “Dünya güvenli değilmiş”

04.05.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nin haberine tarafından kendisine çoğu kez ‘Salgın bize neler öğretti?’ sorusunun yöneltildiğini kaydeden Veciz, “Şu Anda milletlerarası boyutta bir kriz yaşıyoruz. Bu krizden bir kazanımla çıkmalıyız ama çektiğimiz sıkıntılara değsin” dedi.

YENİDEN KEŞFETTİK

Salgın döneminde yaşadığımız dünyanın güvensiz bir dünya olduğunun görüldüğünü vurgulayan Veciz, şöyle devam etti: “Bundan sonradan böyle bir dünyada yaşayamayız. En kayda değer kazanım bence sosyal uzaklık kavramının bundan böyle herkes kadar bilinmesi oldu. Diğer insanlara bir iki metreden daha yakın olmanın güvenli olmadığını öğrendik. İnsanlara dokunmanın, tokalaşmanın, sarılmanın, kucaklaşmanın riskler taşıdığını öğrendik. Hem el hijyeni fazla önemliymiş. Bunu sağlamadığımızda tehlike aşağıda olduğumuzu gördük. Kolonyayı her yerde keşfettik. Dış yüzeylerin güvenli olmadığını öğrendik. Kalabalık şehirlerin, sokakların, caddelerin, kapalı AVM’lerin, konserlerin, futbol maçlarının tehlikesiz olmadığını öğrenmiş olduk. Toplu alanlardaki görünmez riskler birincil kez bu değin gün yüzüne çıktı. Ayrıca bu risklere karşı nasıl davranmamız gerektiği konusunda da fikir sahibiyiz bundan böyle.”

SAĞLIK SİSTEMLERİ SINAVDAN GEÇTİ

Bu dönemde ülkelerin sıhhat sistemlerinin de manâlı bir sınavdan geçtiğini vurgulayan Özlü, “Sıhhat sektörü, sıhhat kuruluşları, sıhhat sigortası ve sağlığa erişimin ne değin kayda değer olduğunu keşfettik. Yan hastanelerin rahatsızlık bulaştırabilen yerler olduğunu da öğrendik. aynı zamanda ülkelerin kendi yiyecek, ilaç ve aşılarını üretebilmesinin ne değin manâlı olduğunu görmüş olduk. Bu kazanımların önümüzdeki dönemde kurgulayacağımız yeni dünyada kendini bir şekilde hissettireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.