DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Tesla’nın robotu, güvenli olmayan işlerde insanların yerini alacak

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un gelişim sürecinde kaydettiği aşamaları gösteren bir video yayınlandı. Şirket, Optimus’un güvenli olmayan işleri yapmak için gelecekte insanların yerini alabileceğini kaydetti.

14.12.2023
A+
A-

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, insansı robot prototipinde yaptığı iyileştirmeleri gösteren bir video yayınladı.

Optimus bot olarak adlandırılan insan taklidi makine, Tesla’nın yapay zeka geliştirme girişiminin bir parçası ve temel görevleri yerine getirmek için eğitiliyor.

OPTIMUS’UN AĞIRLIĞI AZALDI

Son gösteride Tesla, Optimus’un ağırlığını 10 kg azalttığını ve robotun “tüm parmaklarda dokunsal algılama” olarak tanımladığı bir yumurtayı hassas bir şekilde alıp tuttuğunu gösteriyor.

Son videoda ayrıca botun, yakınına Cybertrucks park edilmiş bir Tesla tesisinde yürüdüğü ve bir spor salonunda squat yaptığı görülüyor.

GÜVENLİ OLMAYAN İŞLERDE İNSANLARIN YERİNİ ALACAK

Tesla, web sitesinde iki ayaklı otonom insansı için amacın, güvenli olmayan veya sıkıcı görevlerin yerine getirilmesinde insanların yerini almak olduğunu söylüyor.

Eylül ayında yayınlanan bir videoda Optimus’un birbirinden farklı yapı taşlarını renklerine göre sıralardığı gösterilmişti.

Tesla’nın yapay zekalı insansı robotu Optimus’un henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.