DOLAR 32,3607
EURO 34,7711
ALTIN 2.402,02
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tesla’nın internet sitesi tasarımı kopyalandı! Tesla’yı koplayan şirket Xiaopeng bu defa de internet sitesinin arayüzünü kopyaladı. Şirketin başı belaya…

29.05.2020
A+
A-

Çin maalesef ama kötü ününü korumayı sürdürüyor. Uzun yıllar millet ”Çin malı” yazılmış ürünler alınmaktan çekiniyordu. Yakın zaman önce Çin merkezli elektrikli araçlar üreten şirket Xiaopeng gündeme gelmeye başladı. Şirket daha önce Tesla’nın autopilot kaynak kodunu çaldığı iddiasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Xpeng P7 adlı modelin internet sitesindeki görünümü

Çin merkezli şirketin hemen ise karşı karşıya kaldığı sorun Tesla’nın internet sitesini kopyalaması. İnternet sitesinin girişinde bulunan otomobillerin bulunduğu fotoğrafın bile çok benzer şekilde konumlandırılması rahatsız ediyor. The Next Web’te ortaya çıkan bu tasarım detayıyla birlikte, Çin eski fena ününe geri dönüş yapıyor.

Tesla’nın Model S görünümü

Bir süredir teknoloji dünyasının tozunu attıran bununla beraber ayrı tasarımlarıyla dikkat çeken Çin merkezli şirketler, kopyalama işlemlerine her tarafta başlayacak mı sorusunu gündeme getiriyor. Laf konusu telif hakları ve benzersiz tasarım kararları Çin için böylece işlemiyor çünkü ülkenin farklı bir sistemi bulunuyor. böylece ”kopyalanan” herhangi bir ürün kopyalanmış sayılmayabiliyor.

Lakin Tesla ve Xpeng olarak da adlandırılan şirket arasında ”internet sitesinin tasarımının çalınması”ndan öte autopilot kaynak kodu davası bulunuyor. Geçen yıl açılan davada şirket için çalışan eski bir Tesla mühendisi olan Guangzhi Cao suçlanıyor. Mühendis iddiaları reddediyor olsa da eğer bu kanıtlanırsa, Xpeng’in  başı büyük derde girecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.