DOLAR 32,2080
EURO 34,7976
ALTIN 2.427,94
BIST 10.162,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Tesla Model X kül oldu!

27.03.2018
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde sürücüsüz Uber aracı bir kazaya karışmış ve maalesef sonucunda bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu kazanın üzerinden çok geçmemişken sürücüsüz otomobillerin en başarılı markalarından olan Tesla’nın adı büyük bir kazaya karıştı.

A Good Samaritan at the scene of the Tesla Model X car crash described the car to be “actively emitting full flames from the battery bank.” https://t.co/n78v5ekcgV pic.twitter.com/EVGqKJnhcR

— NBC Bay Area (@nbcbayarea) 24 Mart 2018

ABD’nin Highway 101 isimli kara yolunda meydana gelen kazada bir Tesla Model X adeta alev topuna döndü. Seyir halindeyken sürücüsünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve ardından bariyerlere çarptığı açıklanan kazada aracın yarısı kül oldu.

Güçlükle söndürülen Model X’in 38 yaşındaki sürücüsü ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti. Yangının esas sebebininse kaza sonrasında hasar alan batarya paketlerinin patlamasından olduğu tahmin ediliyor.

Tesla mühendislerinin bu olayların yaşanmaması için batarya paketlerinin içerisinde güvenlik modülleri eklediği biliniyordu. Ancak görünen o ki güvenlik duvarları bu defa pek işe yaramamış.

TRAFFIC ALERT: 2 lanes of SB Hwy 101 remain closed after accident causes Tesla Model X to catch fire near Mountain View, per CHP. https://t.co/mFSifiiVyr pic.twitter.com/jMriTnh3mG

— NBC Bay Area (@nbcbayarea) 23 Mart 2018

Daha önceleri Galaxy Note 7 olaylarında da gördüğümüz bataryalar, fiziksel bir müdahaleye maruz kaldıklarında bir bombaya dönüşebiliyorlar. Kaza sonrasında ise hem itfaiye ekiplerine yardımcı olmak hem de patlamanın esas sebebinin araştırmak için olay yerine Tesla mühendisleri gönderildi.

:: Tesla Model X kazası hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.