DOLAR 32,5826
EURO 34,7975
ALTIN 2.513,17
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Tesla, İnsansı Robotu ‘Optimus’ İçin Yeni Bir Görüntü Paylaştı

05.08.2022
A+
A-

Piyasaya sürdüğü elektrikli otomobillerle devrim yaratan Tesla, bir süre önce dikkat çeken bir işe imza attı. Elon Musk, şirketin bir insansı robot üzerinde çalıştığını açıkladı. Optimus olarak isimlendirilen robot, Elon Musk’a göre küresel ekonomiyi değiştirecek. Öyle ki bu robot ile iş gücü yetersizliği ortadan kalkacak ve maliyetler düşecek. Ayrıca Elon Musk, bu robotun bireysel tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracağına da inanıyor.

Şimdiyse Optimus ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Tesla, yıllık hissedarlar toplantısı sırasında Optimus ile ilgili yeni bir görüntü yayınladı. Bu görüntü, şirketin 30 Eylül’de gerçekleştireceğiAI Day: Part 2” etkinliği için hazırlanmıştı. 

İşte Optimus’un paylaşıldığı yeni fotoğraf

Optimus

Elon Musk, 2022’nin başında yaptığı bir açıklamada etkinliğin 19 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Ancak planlar sonradan değişti. Bunun nedeni de Optimus’un kendisiydi. Elon Musk, robotun çalışan bir prototipini oluşturmak istediklerini, bundan kaynaklı olarak da etkinliği ertelediklerini açıkladı. Optimus için paylaşılan son görüntü, çalışan prototipin hazır olduğunu düşündürüyor.

Optimus ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda; bu robotun işlevselliğinin yıllar içerisinde artacağını görüyoruz. Tesla’ya göre Optimus, ilk aşamalarda tıpkı Tesla’nın fabrikalarındaki gibi tekrarlayan işlerde kullanılacak. İlerleyen yıllarda ise bu durum değişecek ve Optimus, insanların yapabildiği hemen her işi yapabilir hale gelecek. Buna gündelik işler de dahil. 30 Eylül’de tanıtılacak robot, yeni bir devrin başlangıcı olacak gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.