DOLAR 32,3660
EURO 34,8027
ALTIN 2.399,58
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tesla fabrikasında arızalı robot mühendise saldırdı

New York Post gazetesinin haberine göre, 2021’de, Austin kentindeki bir Tesla fabrikasında, bir yazılım mühendisinin “arızalı” robotun saldırısına uğradığı ortaya çıktı. METAL PENÇELERİYLE MÜHENDİSİ YARALADI Fabrikadaki görgü tanıklarının, The …

27.12.2023
A+
A-

New York Post gazetesinin haberine göre, 2021’de, Austin kentindeki bir Tesla fabrikasında, bir yazılım mühendisinin “arızalı” robotun saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

METAL PENÇELERİYLE MÜHENDİSİ YARALADI

Fabrikadaki görgü tanıklarının, The Information internet sitesine yaptığı açıklamada, üretim alanında alüminyum araba parçalarını taşımak için tasarlanan robotun metal pençelerini sırtına ve koluna batırdığı ve sıkıştırdığı mühendisin yaralandığını kaydetti.

ACİL DURDURMA TUŞUNA BASTILAR

Tanıklar, mühendisin robottan kurtulmaya çalıştığı sırada diğer çalışanın “acil durdurma” tuşuna bastığını aktardı. Olayda, robotun müdahalesi sonucu mühendisin sol elinde küçük kesik oluştuğu kaydedildi.

SERİ ÜRETİM TALEPLERİ GÜVENLİK AKSAKLIKLARINA SEBEP OLUYOR

The Information’ın ulaştığı kaynaklara göre, Tesla fabrikasındaki “seri üretim” talepleri, güvenlik aksaklıklarına yol açıyor. ABD İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresine bildirilen “yaralanma” raporuna göre ise 2022’de söz konusu fabrikadaki her 21 çalışandan biri, çeşitli yaralanmalara maruz kalırken, ABD’deki otomobil fabrikalarında ise her 38 işçiden biri iş yerinde yaralanıyor.

Ayrıca The Information’ın incelediği raporlarda da Tesla fabrikasındaki çalışanların, amonyak gibi zehirli maddeler nedeniyle çeşitli rahatsızlıklara maruz kaldığı tespit edildi. Aynı fabrikada bir işçi 2021’de “sıcak çarpması” sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.