DOLAR 32,4918
EURO 34,7643
ALTIN 2.490,07
BIST 9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Tesla, Elektrikli Otomobil Pazarında Liderliğini Koruyor: En Yakın Rakibi Üç Kat Daha Az Paya Sahip

30.10.2020
A+
A-

Elektrikli otomobil devi Tesla, bugüne kadar piyasaya sürdüğü otomobilleriyle neredeyse her kullanıcısını tatmin etmeyi başardı. Şirketin elde ettiği bu başarı elbette pazar payına da etki etti. Son aylarda hisselerinde muhteşem bir yükseliş yakalayan Tesla’nın elektrikli otomobil pazarındaki pazar payı şirketi lider konumda tutmaya devam ediyor.

TSLA ismiyle NASDAQ borsasında işlem gören şirket, son verilere göre elektrikli otomobil pazarında %18’lik bir paya sahip. Tesla’nın lider konumda yer aldığı tablonun ikinci sırasındaysa Volkswagen bulunuyor. Ancak Volkswagen, ikinci sırada olmasına rağmen Tesla’dan 3 kat daha az pazar payına sahip durumda.

Elektrikli otomobil sektöründe pazar payı:

tesla

Tesla’nın pazar payında böylesine bir başarı etmesiniyse şirketin Tesla Model 3 ve Model Y modelleri sağlamış durumda. Bu iki model, dünya genelinde pek çok pazarda en çok satılan elektrikli otomobil modelleri durumunda. Öte yandan şirketin Model S ve Model X modelleri de diğer elektrikli otomobillere rakip olmaya devam ediyor.

2020 yılı verilerine göre Tesla, toplamda 316.820 satış yaptı. Şirket, bu satışların 65.814‘ünü yalnızca eylül ayı içinde gerçekleştirdi. İkinci sırada yer alan Volkswagen’se 2020 genelinde 113.091, eylül ayında 24.035 satışa ulaştı. Listenin üçüncü sırasında 2020 yılında 104.176 satışla BYD ve dördüncü sırada 101.270 satışla BMW yer aldı.

tesla

2020 yılı boyunca 20 şirketin satış rakamı toplandığında ortaya 1 milyon 784 bin 293 satış rakamı çıktı. 20 şirket, geçtiğimiz ay 345.519 elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu da Tesla’nın aslında nispeten küçük bir pastada büyük bir dilim olduğunu ortaya koydu.

Tesla’nın liderliğini korumaya devam edip etmeyeceği konusundaysa şu an için kesin bir şey söylenemiyor. Zira elektrikli otomobil devine rakip olan pek çok şirket ve girişim, önümüzdeki 12 ay içinde ve gelecek yıllarda yeni elektrikli otomobil modellerini tanıtacak. Bu modellerin nasıl bir başarı elde edebileceği öngörülemiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.