DOLAR 32,4068
EURO 34,7999
ALTIN 2.401,93
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tesla araçların bataryası için büyük bahis Tesla araçların bataryası ile ilgili heyecanlandıran iddia ortaya atıldı. Elektrikli araçlar için pil…

09.06.2020
A+
A-

Elektrikli araba üreticilerinin bataryaları ortalama 96.000-240.000  kilometre kapasiteye sahiptir. Çinli imalatçı yeni bataryalarının kapasitesini açıkladıktan daha sonra bu bataryaların Tesla için kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu oldu. Eğer üreticinin iddia ettiği gibi bu teknoloji hazırsa otomobil üreticileri bu kapasitedeki bataryalar için yarışa girecektir.

Bizleri ana heyecanlandıran haber ise; benzer şirketle Tesla araçların bataryası için kontratı bulunması. Bu arz gerçekleşirse büyük bir yol gelişim açısından katedilmiş olacak. Şirketin yetkililerinden Zen Yuqun “Birileri sipariş etmek isterse üretime hazırız.” açıklamasında bulundu. İki şirket Şubat ayında Tesla Model 3 araçlar için ilgili anlaşmayı yapmıştı.

Halihazırda miktar edilen standart ömre sahip bataryalarla bu yeni bataryaların arasında yüzde 10 maliyet farkı olduğu belirtildi. Kağıt üstünde oldukça bereketli bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz.

Elektrikli araçlar büyük istek görüyor

Araştırma şirketi Canalys’in raporuna göre 2019’un ilk üç ayına tarafından bu yılın birincil üç ayında elektrikli araçlara olan istek yüzde 72 oranında arttı. Bu oranın corona virüsü pandemisinde etkinlendiğini ve beklentinin yüzde 26 daha aşağıda bir sonuç alındığını ekledi. Analistler bu büyümenin manâlı nedenlerinden birini; şarj istasyonlarının artması olarak görüyor.

tesla elektrikli otomobil

Haberin başında da belirttiğimiz gibi bu sektör epeyce süratli gelişme kaydediyor ve müşterilerin beklentileri artıyor. Gün geçtikçe yeni gelişmelerin yaşandığı elektrikli otomobil sektörü corona virüsü pandemisi nedeniyle bir yavaşlama yaşayan olsa da bu onu durdurmuyor.

Bakalım ilerleyen günlerde Tesla araçların bataryası için nasıl gelişmelere tanıklık edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.