DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Terörle Mücadelede Kararlı Adımlar: Türkiye Savunma Sanayinde Yeni Dönem

Terörle mücadelede kararlı adımlar: Türkiye savunma sanayinde yeni dönem, kuvvetli strateji ve yeniliklerle güvenliği güçlendiriyor.

05.11.2025
A+
A-

Konya’da gerçekleştirilen 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nda Bakan Yaşar Güler, terörle mücadeledeki kararlılığı yeniden vurguladı. PKK ve uzantılarının tüm faaliyetlerini kesin olarak sonlandırması gerektiğini ifade eden Güler, fesih kararının önemli olduğunu ancak sürecin tamamen uygulanması gerektiğini belirtti.

Terörsüz Türkiye vurgusu Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda savunma sanayinde kaydedilen ilerlemeyi hatırlattı. Türkiye’nin artık yalnızca ithal eden değil, üretim yapan ve teknolojiyi paylaşan bir ülke konumuna geldiğini söyledi. “Terörsüz bir Türkiye, alınteriyle kazanılan kalkınmanın karşılığıdır.”

Bakan, ASELSAN’ın ana sponsorluğunda düzenlenen fuarın sektörde önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Yerli üretim ve millilik ilkeleriyle savunma sanayinde kaydedilen ilermele dikkat çektiğini dile getirdi: Konya bu ekosistemin güçlü bir parçası olduğunu net biçimde ortaya koymuştur.

Yeni iş birliklerine kapılar aralanıyor Etkinlik, sanayicileri, yatırımcıları ve mühendisleri aynı hedef etrafında bir araya getirerek tedarik zincirinde yeni iş imkanlarını tetikledi. Güler, yerli üretim, inovasyon ve teknolojik odaklı büyümenin ivme kazanacağını ifade etti. Türkiye’nin sanayileşme hamleleriyle ülkenin ileriye taşıdığı imaj, dünya çapında güçleniyor.

Terör örgütüne net mesaj Terör örgütünün fesih açıklamasının süreci desteklediğini ancak faaliyetlerin tamamen durdurulması gerektiğini yineleyen Güler, “PKK ve uzantıları derhal tüm terör faaliyetlerine son verip silahlarını teslim etmelidir.” dedi. Türkiye’nin bekası için atılan adımların kararlılıkla süreceğini belirtti. “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında daha aydınlık ve müreffeh bir gelecek için birlikte çalışacağız.

Programa katkıda bulunan herkese teşekkür eden Güler, bu organizasyonun savunma sanayinde güven ve iş birliğini pekiştirdiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.