DOLAR 32,5622
EURO 34,9871
ALTIN 2.430,07
BIST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Tencel Kumaş Nedir? Tencel Kumaş Özellikleri Nelerdir?

22.04.2020
A+
A-

O Kadar çok geniş ürün yelpazesi aşağıda uygulama imkanı karşılayan tencel bez, gündelik yaşamında sık seçim edilen seçenekler aralarında yer alıyor. Özellikle laf konusu konut tekstili olduğunda sunduğu ayrıcalıklarla bir adım öne çıkmaktadır.

Tencel Kumaş Nedir?

Birçok insan bunun bir bez olduğunu zannetse fiilen bir bez değildir. Merkezi Avusturya’da olan önemli bir şirketin tescillenmiş markası olduğunu bildirmek mümkün. Hammaddesi genelde liyosel olan bu ürün, gündelik yaşamdaki konut tekstili ürünlerinde çoğu kez kullanılan bir yapıdır. Her ne kadar bir marka ismi olsa dahi ayrı mahsul gruplarında olduğu gibi genel bez ismine verilen bir isim biçiminde anılmaktadır.

Tencel Bez Özellikleri Nelerdir?

Birbirinden farklı özellikleri bulunan tencel bez başvuru açısından manâlı bir potansiyele sahiptir. Keten ve pamuk gibi selülozik yapılar ile benzerlik belirten bu kumaş türü, esas bazı ayrıcalıkları ile beraber bir adım öne çıkıyor.

– Yumuşak bir yapıya sahiptir.
– Oldukça enerjik sıvı emicidir.
– Nefes alabilen bir bez türüdür.
– Yüzeyinde bulunan sayısız mikroskobik kanallar ile ter önleyicidir.
– Her açıdan mukavemeti yüksektir.
– Böylece çok defa yıkanabilir ve rengini kaybetmez.
– Parlaktır.

Bu gibi özellikleri ile beraber günümüzde en çok kullanılan bez türlerinden biridir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.