DOLAR 32,2828
EURO 34,6228
ALTIN 2.409,35
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Telefon bildirimleri strese neden oluyor mu?

16.04.2018
A+
A-

Cebimizde bir titreşim hissetmek veya telefonun bildirim ışığının yanıp söndüğünü görmek dikkatimizin dağılması için yeterli oluyor. Gelen bu bildirimle ilgilenip, yaptığımız iş üzerinde tekrar dikkatimizi toplamak ise ortalama 25 dakika sürüyor. Kullandığımız mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından aldığımız bildirimleri düşündüğümüzde, neredeyse tüm günü dikkati dağılmış bir şekilde tamamlıyoruz.

Duke Üniversitesi’nin Gelişmiş Hindsight Merkezi’nde yapılan ve Amerikan Psikoloji Derneği konferansında sunulan araştırma, telefon bildirimleri ve stres konusunu ele aldı. Çalışmaya göre bildirimleri tamamen kapatmak stresi önlemek için kesin çözüm değil. Bunun yerine bildirimler toplu halde günde üç kez alındığında, katılımcıların daha mutlu, daha az stresli, daha üretken ve daha fazla kontrol sahibi oldukları gözlemlendi.

Araştırmaya göre ortalama bir telefon kullanıcısı, günde 60-80 kez bildirim alıyor. Bir de buna bildirim almadığı halde telefonu kontrol etme durumu eklenmesi, kişinin verimsiz bir gün geçirmesi için yeterli oluyor. Araştırmacılar, kullanıcıların bildirimlerini kapatmamalarını ancak bunu bir düzene koymaları gerektiğini belirtiyor.

Gün içinde aldığımız bildirimler hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.