DOLAR 32,2224
EURO 35,1128
ALTIN 2.464,54
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Teknolojiye yön veren bilim kurgu filmleri Günümüzde kullandığımız bir çok teknoloji bilim kurgu filmleri ile karşımıza çıktı. Sizler için bu filmleri…

04.08.2020
A+
A-

Teknoloji her geçen gün eskisinden çok daha hızlı bir şekilde gelişiyor. Eskiden tahmin etmesi çok zor olan gelecek, günümüzde ise çoktan filmler ve dizilerin en popüler konularından biri haline geldi. Sizler için teknolojiye yön veren en iyi bilim kurgu fimleri ve dizilerini bir araya getirdik.

Haftanın ücretsiz Udemy kursları – 3 Ağustos

Haftanın ücretsiz Udemy kursları serimizde Python ile web scraping, OpenGL ile 2 boyutlu oyun ve mimarlar için AUTOCAD kursu yer almaktadır.

Metropolis (1927) – IMDb 8,3

Teknolojiye yön veren filmler arasında ilk sırayı Metropolis alıyor. En eski bilim kurgu filmlerinden biri olan  bu kült yapım, 1927 yılında çok büyük bir bütçeyle çekilmiş. Sessiz olan film aslında bir çok distopyada karşımıza çıkan zengin ve yoksul sınıfın mücadelesini konu alıyor. Bir tarafta şehri ayakta tutan makineleri çalıştırran ama yer altında yaşayan işçiler, diğer tarafta ise şehrin tüm nimetlerinden faydalanan ve üst kısımda yani şehirde yaşayan zenginler.

Filmin bizim için önemli olan kısmı ise gerçek anlamda ilk görüntülü telefonun Metropolis‘te karşımıza çıkması. Bugün hayatımızın parçası haline gelen görüntülü konuşma, ilk defa bu filmle sinema dünyasına taşınıyor.

Bunun dışında bugün Sofia ile birlikte hayatımıza girmeye başlayan insansı robot yani humanoid ilk defa Metropolis ile karşımıza çıkıyor. Doğrusu çok eski bir film olmasına karşın eğer bilim kurgu filmlerine merakınız varsa bu kült fiilmi izlemenizi öneririz.

2001: A Space Oddysey (1968) – IMDb 8,3

Teknolojiye yön veren filmler arasında Space Oddysey‘i saymadan yola çıkmak olmaz. Film garip bir şekilde aynı adlı Arthur C. Clarke romanıyla beraber ortaya çıkıyor. Clarke ve Kubrick tarafından beraber yazılan film senaryosu daha sonradan Clarke tarafından kitap haline geliyor. Bu arada bu fikir Kubrick tarafından Clarke’a sunuluyor ve ortaya bugün bile konuşulan kült bir bilim kurgu başyapıtı çıkıyor. Bu arada eğer filmi anlamakta zorluk çektiyseniz, kitabını okumanızı tavsiye ederiz.

Filmde karşımıza çıkan teknolojilerden birisi video görüşme. Dünya ile canlı video görüşme gerçekleştiren ana karakter, kızıyla canlı bir görüşme yapıyor.

Filmin ikinci yarısında ise başka bir teknoloji olan yapay zekaya sahip Hal 9000 karşımıza çıkar. Satürn’e yapılan yolculukta tüm yolculuğu gerçekleştiren bu yapay zekalı robot, görevin ilerleyen kısımlarında astronotlar için büyük bir tehlikeye neden olacaktır. Yapay zeka şu an için hayatımızı kolaylaştıran bir yapıda olsa da gelecekte gerçekten tehlike oluşturup oluşturmayacağı merak konusu.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.