DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

TEKNOFEST’te birincil aşamayı geçtiler, eğitim projeleri ürettiler

04.05.2020
A+
A-

Gökkuşağı Koleji Bilgisayar Olimpiyat Takımı öğrencileri, TEKNOFEST için hazırladıkları projelerle ilk aşamayı tamamladı.  Sınıflardaki akıllı tahtalara yapay akıl özelliği kazandırmayı ve zeki tahtalar ile öğrencilerin etkileşime girerek daha iyi bir öğrenme ortamı sağlamayı kasıt edinen ‘Techno Smart Board’ projesi, Hamza Matar, İhsan Can, Ahmet Burak Coşkun tarafından geliştirildi. ‘Techno Smart Board’, dokunmadan havaya yazma, ses komutlarıyla denetim etme, sanal giysi giyme (iskelet, kas sistemi vb.), metin okutma, uyarı oyunu, İngilizce sözcük öğrenme, eşleştirme ile öğrenme gibi özelliklere sahip.

İletişim ve iletişimdeki görselliği artırarak okullarda, seminerlerde, konferanslarda ve uzakta eğitimde daha kaliteli eğitim görselliği ve artırılmış sunum imkânı sağlamayı hedefleyen ‘Hologramic Contact’ projesi ise Yasemen Sudem Engin, Timur Beykan Uzun ve Kerim Güldamlası imzası taşıyor.  Projede, tasarlanan hologram görüntülere Kinect yardımıyla uzak teftiş imkânı da muhtemel.

Öğrencilerin akademik başarıya ulaşabilmesi için fırsat sunuyor

Derslerde teknolojinin kullanılmasının, çocukların derse karşısında motivasyonunu artırdığını dile getiren Gökkuşağı Koleji Idare Heyeti Üyesi Şule Gayretli, “Biz de öğrencilerin derse karşı ilgisini artırmak, ilginin kesintisiz canlı kalması ve interaktif bir ders ortamı karşılamak amacıyla eğitim projeleri üretiyoruz. Eğitim teknolojileri, öğrencilerin akademik başarıya ulaşabilmesi için pek fazla fırsatlar oluşturuyor. Öğrencilerin irtibat kurması kolaylaşıyor,  öğretmenleri ve derslik arkadaşlarıyla benzer platformda bir araya geliyorlar” diye konuştu.

Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli ise, “Bulunduğumuz bu süreçte bütün öğrenciler evlerinde eğitim alıyor. EBA tv ve uzak eğitim yapılan bütün platformlarda öğretmenin görüntüsü öğrencilere projemizdeki gibi hologram görüntüsü şeklinde gönderilerek öğrencilerin evlerinde yapacakları kolay 3d hologram piramitleri ile öğretmenlerinin hologram görüntüsü ile dersleri dinleyebilir duruma gelebilirler” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.