DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Teams’e geçen Brisa‘nın iş süreçleri yüzde 80 güçlendi

28.03.2020
A+
A-

Evden çalışmaktan 10.000 kişinin bağlanabildiği canlı etkinlikler düzenleyeme kadar şirketlere birçok kolaylık sunan Teams sayesinde, Brisa çalışanları ve bayileri, bulundukları yerden toplantılara katılabiliyor ve canlı yayınlarla şirket içi gelişmelerden haberdar olabiliyor. Bu sayede Brisa, bazı operasyonlarında yüzde 80 iyileşme kaydetti.

Teams sayesinde başka bir alanda bulunan Brisa çalışanları ve bayileri bulundukları yerden toplantılara katılabiliyor, canlı yayınlar ile şirket içi gelişmelerden haberdar olabiliyor. Kullanıcılar ile paydaşlar arasındaki dosya paylaşım hızı, toplantı yapabilme kabiliyeti ve iletişim kalitesi büyük ölçüde artıyor; toplantının yaratacağı maliyet ve zaman kaybına engel oluyor.

Brisa çalışanları Teams ile ilgili Microsoft’tan eğitim de aldı. Çalışanlar Teams’i kendi alanlarında nasıl kullanacağını öğrenerek kendi iş süreçlerine özel çözümler geliştirdiler ve kullanmakta oldukları çözümleri Teams’e entegre ettiler. Brisa’nın Chatbot teknolojisiyle geliştirdiği Yapay Zeka Temelli Ekip Arkadaşı “Robi” Teams’e dâhil oldu. Böylece, yeni ve farklı bir platforma ihtiyaç duymadan bayilerin finansal durumu, satış verileri, günlük yemek menüsü paylaşma ve şifre resetleme gibi birçok işlem, üçüncü parti uygulamaların dâhil edilmesiyle rahatça yapabilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Brisa CIO’su Tekin Gülşen şunları söyledi:

“Dijital Dönüşüm sürecimizde çalışanlarımızın günlük iş akışlarındaki operasyonlarını, iç ve dış paydaşları ile iletişimlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek en büyük önceliklerimizden bir tanesiydi. Microsoft’un çözüm ortaklığı ile Office365 platformu ve Teams uygulamasını iş süreçlerimize dahil ettik ve kısa zamanda yaygınlaştırdık. Teams’in sağladığı kesintisiz hizmet ile günün her saati birbirimize ulaşabiliyor, kaliteli toplantılarla işlerimizin sürekliliğini sağlayabiliyoruz. Ayrıca Teams’e chatbot özelliği kazandırarak bazı süreçlerimizi çok daha kolay ve otomatik hale getirdik. Bu başarı hikayesinin ardında emek sarf eden Microsoft ekibini ve Brisa Bilgi Teknolojileri ekibimizi bir kez daha tebrik ediyorum.”

Microsoft Teams yeni özellikleri ile güçlendi

Microsoft Teams yeni özellikleri ile daha güçlü bir hale geldi. Bunların başında Skype entegrasyonu sayılabilir. Gerçek zamanlı gürültü kesme özelliği, klavye tuşları ya da dışarıdan gelen sesler gibi rahatsız edici arka plan gürültüsünü en aza indirerek söylenenlerin rahatça duyulabilmesini sağlıyor. Büyük çaplı görüntülü toplantılarda söz almak çok kolaylaştı. Teams şimdi, videoda el kaldırma hareketlerini algılıyor ve söz isteyen çalışanlar kendilerini daha rahat ifade edebiliyor. Yeni başka bir özellik olan Teams Rezervasyonlar ile doktor muayenelerinin zamanlamasını yapmak, randevu ayarlamak kolaylaşıyor. Teams, devam eden görüşmelerin daha verimli geçmesi için ayrı bir pencerede sohbet etmeye de olanak tanıyor. Çevrimdışı ve düşük bant genişliği desteği sayesinde Teams, internet bağlantısı olmasa bile sohbet mesajlarının okunmasına ve yanıtlanmasına imkân veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.