DOLAR 32,5583
EURO 34,8869
ALTIN 2.429,72
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Tavada Haşhaşlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır)

05.05.2022
A+
A-
Tarifin Hikayesi

Tavada Haşhaşlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (200
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz maya
  • 1 şeker kaşığı toz şeker.
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çorba kasesi dolusu ezilmiş haşhaş
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavada Haşhaşlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasenin içine maya ılık su ve toz şekeri koyup 5 dakika kadar bekletelim.
  2. Diğer tarafta yoğurma kabımıza. Un koyup ortasını açalım. İçine erimiş olan mayamızı su tuz sıvı yağ koyup yoğuralım. Biraz yumuşak bir hamur yapacağız pişi hamuru gibi olacak. Suyunu ona göre ayarlayalım.
  3. Bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. İyice kabarıp mayalanınca.
  4. Tezgahımızın üzerine biraz sıvı yağ döküp yağlayalım. Onun üzerine hamurumuzu koyup hamurumuzun üzerine de yine biraz sıvı yağ damlatıp hamuru tezgahın üzerinde elimizle her tarafından eşit şekilde çekerek yuvarlak bir şekilde açalım. Çok ince değil bıçak sırtı kadar olması yeterli.
  5. Haşhaşın içine sıvı yağını koyup toz şeker koyup karıştıralım.
  6. Açtığımız yufkanın her tarafına haşhaş sürelim. Onun üzerine de toz şeker dökelim. Toz şekerin ayarını kendi damak tadımıza göre ayarlayalım.
  7. Yufkanın bir ucundan rulo yaparak ince ince saralım elimizle de her tarafı eşit gelecek şekilde rulo olan hamurumuzu çekelim.
  8. Kol böreği şeklinde yuvarlayarak tavaya koyalım. Elimizle üzerine bastırarak tava büyüklüğüne getirelim. Yirmi dakika kadar ikinci defa mayalandıralım.
  9. Altı kısık ocağımızın en büyük gözünde çöreğin altı iyice kızarıncaya kadar pişirip çevirelim.
  10. Kızaran çöreğin üzerine elimizle 2 yemek kaşığı kadar suyu damlat alım ve ağzını kapatıp diğer tarafında kızartalım. Bu çöreğimizin yumuşacık olmasını sağlar.
  11. Çöreğimiz hazır. İstediğimiz gibi çayın yanında kahvenin yanında peynir ve başka sevdiğimiz kahvaltılıklarla servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.