DOLAR 32,4567
EURO 34,7928
ALTIN 2.440,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Tatile kendi aracınızla gidin!

09.06.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Ziyneti Kocabıyık’ın haberine tarafından her ne dek virüs çocuklarda erişkinlere göre daha seyrek görülüp daha hafif seyretse de, çocuklarla nasıl bir tatil planı yapılması gerektiği hemen herkesin zihnini kurcalıyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Elif Köşeli Şahin sahiden koronavirüsün kendisinden fazla, oluşturduğu kaygının ailelere ve çocuklara hasar verdiğini belirterek “Ayrıca aile büyüklerinde keza çocuklarda koronavirüsle ilgili yaşanan bu kaygının kronikleşmemesi ve ruhsal hastalıklara dönüşmemesi için bundan böyle korkmamalı, sadece önerilen tedbirlere harfiyen uymalı ve hayatımıza devam etmeliyiz. Bu yaz tatilini ailece psikolojimizi düzeltmek için fırsat olarak kullanabiliriz” diyor.

Dr. Elif Köşeli Şahin çocuklu aileler için tatilde alınması gereken tedbirleri anlattı…

SAKİN YERLERDE KONAKLAYIN

Bu yıl tatilde maksimum uyarı etmemiz gereken konu somut mesafeyi gözetmek olmalı.

Dolayısıyla çocuğunuzla yapacağınız tatil için kalabalık yerler yerine, daha az insanın olabileceği ağırbaşlı mekânları tercih etmenizde menfaat var.

UÇAĞA VE OTOBÜSE BİNMEYİN

Tatilinize uçak ve otobüs gibi toplu nakliye araçları yerine kendinize ait aracınızla gitmeniz virüsün bulaşma riskini düşürüyor.

İKİ YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞA MASKE TAKMAYIN

Özellikle iki yaşın altındaki çocuklarda maske takmak fazla riskli. Çünkü solunum fizyolojilerinin ayrı olması nedeniyle bu yaş grubunda maske takılması boğulma gibi son derece güvenli olmayan sonuçlara yol açabiliyor.

HAVUZ YERİNE DENİZİ TERCİH EDİN

Virüs vücuttan dışkı aracılığıyla birkaç hafta atılmaya ediyor. Dışkının bulaşıcılığı konusunda az önce net kanıtlar olmasa da, müşterek kullanılan havuzlar yerine denizi tercih etmeniz daha güvenli olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.