DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Tatile çıkış şifresi: Hijyen, sağlık durumu, uyma

22.05.2020
A+
A-

Sabahleyin Gazetesi’nden Betül Alakent’in haberine kadar Ramazan Bayramı’ndan sonradan hareketlenmesi beklenen turizm sektöründe Kovid-19 ile çaba için zorunlu tüm adımlar atılıyor. Virüsle mücadele için bir hijyen genelgesi yayımlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, isteyen tesisler için de sertifika hazırladı. Bakanlık dün de sertifikayı verecek firmaları yayımladı. Türkiye Akreditasyon Kurumu onaylı akreditasyon kurumları turizm tesislerinde hijyen ve afiyet denetimi ile uyma değerlendirmesi yapacak. Sertifika olmak isteyen tesisler de istek edilen standartları karşılamak için çalışmalarını başlattı.

TESİSLER DENETLENECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı tatbik ile belge vermeye yetkili akreditasyon firmaları, hijyen ve sağlık durumu denetimi ile uygunluk değerlendirmesi yapacak. Bu firmalar yapacakları değerlendirmelere ilişkin raporlar düzenleyecek, başvuruda bulunan tesislere ahenkli olarak kontrol eden göndererek, kriterlere yerinde hizmet verilip verilmediğini denetleyecek. TÜRKAK onaylı denetim ve belgelendirme işletmeleri dışarıya bu konuda hedeflemek isteyen öteki işletmeler de gerekli yetkinliğe sahip olmaları ve akreditasyonlarının TÜRKAK kadar onay edilmeleri halinde yoklama yapabilecek.

Belgeyi bölge tesisler ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizm tesislerinin bu belgeyi almalarının zorunlu olmadığını belirterek, bu evrak ile konaklama ve yeme-içme tesislerinin ayrı olarak kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleneceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.