DOLAR 32,2852
EURO 34,7954
ALTIN 2.401,86
BIST 10.258,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Tarım ve Orman Bakanlığı El Sanatları Sergisi Açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerince üretilen el yapımı ürünlerin yer aldığı “2. El Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 1000 …

22.02.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerince üretilen el yapımı ürünlerin yer aldığı “2. El Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 1000 Yıllık Hafıza” temasıyla bir AVM’de açılan sergiye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen katıldı. Burada konuşan Gümen, geleneksel el sanatlarının, bir ülkenin kültürünü yansıtan milli değerlerden olduğunu söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına sahip çıkılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten Gümen, “Bakanlığımıza bağlı olarak 6 ilde faaliyetlerini yürüten el sanatları eğitim merkezi müdürlüklerimiz çok önemli işlere imza atıyor. Kültürel miras olan el sanatları ürünlerini, 6 ilde sınırlı kalmayıp tüm ülkemize tanıtma çabalarını içtenlikle destekliyor, bu çabaları çok önemli bulduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak görevlerini yerine getirmek için kararlılıkla çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Gümen, “Dikiş-nakış, dokuma, seramik yapımı, kil işçiliği, ahşap oymacılığı, bakır işlemeciliği, cam süsleme ve daha pek çok alanda ustalıkla üretilen ürünler, kültürel mirasımızın birer parçasıdır. Her şeyin çok hızlı bir şekilde tüketildiği çağımızda, bahsettiğim değerlere sahip olmanın bir ayrıcalık olduğunun bilincinde hareket etmekteyiz.” diye konuştu.

Gümen, konuşmasının ardından Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Bülent Kahraman Çolakoğlu ile serginin açılışını gerçekleştirdi.

Sergi, 25 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.