DOLAR 32,5540
EURO 34,9597
ALTIN 2.449,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Tarım arazilerini sağanak vurdu!

02.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Halil Ataş’ın haberine tarafından Bursa’nın İznik ilçesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının arkasından dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sabahtan saatlerine dek devam etti. Etkili olan sağanak ilçenin Çamdibi ve Dırazali köylerini büyük oranda zarara sebep oldu.

DSİ’Yİ İŞARET ETTİ

Çamdibi köyü muhtarı Halil Küçüker taşkının sebebi için DSİ’yi işaret ederek şunları söyledi:

* Çay ağızlarında bentler var. Bunların temizlenmesi için geçen sene DSİ’ye yazılmış müracaatta bulunduk.

* Mart 2020’de gelip temizleyeceğini söylemişlerdi gelmediler.

* Bentler açık olmuş olsa taşkın olmayacaktı. Çamdibi ve Şerfiye köyü ardındaki geçen dereler Kıran dereye bağlanmadı.

* Derelerdeki sular DSİ kanallarına doluyor. sonradan kanallar almayınca da taşkına niçin oluyor.

ÇİFTÇİLERDEN İSYAN

Kabak ektiği tarlası sular aşağı kalan çiftçi İbrahim Dönmez, “Bir ay önce kabak ekmiştim. 10 gün daha sonra da toplayacaktım. 3 bin 500 TL tohum parası verdim. Her gün 2 ton kabak toplayacaktım. Ayda 60 ton eder. Zararım on binlerce lira” diye konuştu.

İKİ HAFTA TAHLİYE

Mağdur olan bir diğer çiftçi Nihat Kavramak ise “DSİ kanallarının tahliyeleri akşam 20.30’da açılmasına rağmen derelerin taşmasıyla kanallar doldu ve tarım arazilerimiz bu duruma geldi. Su matorlarını kurup suyu tahliye edeceğiz. İki hafta sürecek olan su tahliyesi için de en az bin 200 TL mazot harcayacağım” ifadelerini kullandı.

50 BİN LİRA ZARAR

20 bin kök biberi sular aşağıda kalan Mevlüt Koyun da zararın koskocoman olduğunu söyleyerek “Biber fidelerim 20 günlüktü. 20 bin kök biber fidesinin tamamı hasar gördü. Fidelere 5 bin TL ödemiştim. Sular aşağı kalmasaydı 45-50 bin TL kazancım olacaktı” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.