DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Tarihi karakol kütüphane oldu

29.10.2022
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Barış Savaş’ın haberine göre İstiklal Harbi Zaferi’nin merkezlerinden olan Eyüpsultan’daki tarihi karakol binası, Eyüpsultan Belediyesi tarafından yenilenerek kütüphane yapıldı.

Adını büyük zaferden alan İstiklal Kütüphanesi, dün törenle hizmete açıldı.

Tarihi karakol kütüphane oldu

Açılışa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve vatandaşlar katıldı.

Törende halk oyunlarının ardından Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken bir konuşma yaptı. Köken, “Burası ciddi mazisi olan bir bölge ve Eyüp Karakolu onlardan birisiydi. Biz onu İstiklal Kütüphanesi yaparak bundan sonraki tarihe, geçmiş ve geleceği birbirine bağlayan merkez haline getirmiş olduk. Tarihin iki unsuru var biri yaşayanlar, diğeri yazanlar. Biz yaşanan tarihi doğru analiz ederek doğru yazanlarla bugünlere getirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Kütüphanede, o dönemi anlatan kıymetli eserler yer alıyor.

İstiklal Harbi dönemini konu alan 8 bin kitap kapasitesi ile 48 kişinin aynı anda kullanabileceği kütüphane, üyelik sistemi ile çalışacak.

Kütüphaneden alan ve döneme ilişkin çalışma yapan lisans ve lisansüstü öğrencileri, akademisyenler, araştırmacılar istifade edebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.