DOLAR 35,5847
EURO 37,1333
ALTIN 3.100,89
BIST 10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 11°C
Per 14°C
Cum 10°C

Tarihi Geçmiş Güneş Kremlerindeki Tehlike

26.07.2020
A+
A-

 

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, tarihi geçmiş güneş kremlerinin deride kızarıklık, kaşınma ve yanma gibi başlayan alerjik reaksiyonlara neden olabileceği konusunda uyarısında bulundu.

GÜNEŞ ALERJİSİNİN ETKİLERİ

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, yazın karşılaşılabilecek alerjik sorunlara ve bu sorunlara dair çözüm önerilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Her yaşta görülebilen güneş alerjilerinin, yoğun ve uzun süreli güneşe maruz kalınan bölgelerde ortaya çıktığını ifade eden Şekerel, alerjinin kızarma, kaşınma, iğnelenme, soyulma, deri renginde değişme belirtilerine neden olabildiğini açıkladı.

ÜRÜNÜN TARİHİNE DİKKAT EDİLMELİ

Altta yatan bazı hastalıklar, hipertansiyon gibi belirli ilaçların kullanılmasının da güneş alerjilerinin görülmesine yol açabileceğine dikkati çeken Şekerel, bu durum karşısında ilk olarak alerjik reaksiyonun deriye uygulanan ilaçlar veya ağızdan kullanılacak ilaçlarla durdurulması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Şekerel, güneş kremlerine bağlı alerjilerin de gelişebildiğine işaret ederek, güneş kremi kullanımında özellikle ürünün tarihine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Şekerel, ‘Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var. Güneş kremine bağlı alerjide, kremin sürüldüğü alanda saatler içinde başlayan kızarıklık, kaşınma, yanma, iğnelenme ve kabarma şeklinde yakınmalar ile başlayan deride sulanma, soyulma ve derinin şişmesi şeklinde devam eden bir durum ortaya çıkıyor.

Genellikle sürüldükten sonraki saatler içinde başlayan ama tedavi edilmediğinde günlerce devam eden bir alerji tipi. Bu durumdan şüphelenildiğinde öncelikle o bölgenin bol suyla yıkanıp derinin güneş kreminden arındırılması gerekiyor. Şiddetli durumlarda o bölgeye sürülecek veya ağızdan alınacak bazı ilaçlar ile alerjik reaksiyonun daha güçlü bir şekilde durdurulması gerekebiliyor ki bu kararı hekimin vermesi gerekiyor’ dedi.

İSİLİK, ALERJİ İLE AYNI ZANNEDİLİYOR

Prof. Dr. Şekerel, havaların ısınmasıyla birlikte terlemeye bağlı ortaya çıkan ve halk arasında isilik olarak adlandırılan derideki kızarıkların, alerjilerle karıştırıldığına ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: ‘İsilik, çoğunlukla ter bezlerinin ağızlarının tıkanmasından ileri gelen ve sıklıkla ani iklim değişikliğinin ve yüksek sıcağa maruz kalındığında ortaya çıkan bir durum. Ter, ter bezi kanallarında biriktiğinde o bezlerde iltihabi bir olaya neden oluyor. Bu durum alerji ile çok karışıyor. Alerji gibi kızarıklık, döküntü ve kaşıntı nedeni oluyor. Hafif isilik durumlarında sık duş almak ve terlemeyi azaltan önlemler almak yeterli oluyor’ dedi.

İLİşKİLİ HABERLER En İyi 6 Güneş Kremi

En İyi 6 Güneş Kremi

Güneş Kremi Kullanmak Neden Önemlidir?

Güneş Kremi Kullanmak Neden Önemlidir?

Evde Güneş Kremi Nasıl Yapılır?

Evde Güneş Kremi Nasıl Yapılır?

Güneş Kremi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Güneş Kremi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

İLİşKİLİ GALERİLER Güneş Kremi Sürmeden Dışarıya Çıkan Çocuğun Son Hali İçler Acısı!

Güneş Kremi Sürmeden Dışarıya Çıkan Çocuğun Son Hali İçler Acısı!

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Alerjik Reaksiyona Neden Olan 4 Besin

Alerjik Reaksiyona Neden Olan 4 Besin

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.