DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Tarhananın Faydaları Nelerdir?

30.05.2020
A+
A-

İçeriğinde çokça  A, B1, B2 gibi vitamin ve mineraller bulunduran tarhana, perhiz yapan kişilerin de listesine dahil etmesi gereken gıdaların arasında yer alıyor. Doğal antibiyotik olarak adlandırılan bu besin kilo vermeyi kolaylaştırıyor. İşte tarhananın faydaları…

KİLO KONTROLÜNÜ SAĞLIYOR

Yüksek miktarda lif içerdiği için vücutta kilo kontrolünü ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, sütun kanseri riskini azaltır. Perhiz lifi kolesterol seviyesinin dengede tutulmasına tezgâhtar olur. bununla birlikte glisemik indeksi düşük bir gıda olduğu için kan şekerinin hızla yükselmesini de önler.

DAMAR TIKANIKLIĞINI ÖNLER

Tarhana içeriğinde bulunan sağlığa dost bakteriler doğru bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Keza tarhana, kalp sağlığı için tehlikeli bir şart olan damar tıkanıklığının da önlenmesini sağlar.

SİNİR SİSTEMİNE İYİ GELİR

Minerallerden kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum içeriği ile kemik ve kasla ilintili rahatsızlıklara ve sinir sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlar, cilt ve saçların güçlenmesine yardımcı olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Tarhana içerisindeki A, B1, B2 gibi vitaminler ve kanseri önleyen bileşikler tamamen kanser riskini azaltır. Bunun yanı sıra beyin sağlığının korunmasını da sağlar.

YORGUNLUĞA BİREBİR

Özellikle bahar aylarında çok sık hissettiğimiz yorgunluğu gidermeye yardımcı olan tarhana, vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Tarhun Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tarhun Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.