DOLAR 32,5110
EURO 34,8958
ALTIN 2.455,36
BIST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Tamamen Aşı Yaptıranlara Karantina Şart Değil!

16.02.2021
A+
A-

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) internet sitelerinde yer alan kılavuzu güncelleyerek, kriterleri karşılayan Kovid-19’a karşı tamamen aşılanmış kişilerin koronavirüse maruz kalmaları halinde karantinaya girmelerine gerek olmadığını açıkladı. 

CDC internet sitelerinde yer alan güncellenmiş kılavuzda, herhangi bir semptom geliştirmedikleri sürece son dozun alınmasından sonraki 3 ay içinde tamamen aşılanmış kişilerin karantinaya girmelerinin gerekli olmadığını belirtti. CDC’ye göre ‘tamamen aşılanmış’ kavramı, bir kişinin iki dozluk aşının ikinci dozunu veya tek dozluk aşının bir dozunu almasının üzerinden en az iki hafta geçmesini ifade ediyor. Bu durumu karşılamayan kişilerin ise, Kovid-19 olduğundan şüphelenilen veya doğrulanmış bir kişiyle temaslı olması halinde mevcut karantina kılavuzunu takip etmesi gerektiği belirtiliyor. 

Tamamen aşılanmış kişilerin koronavirüsü başkalarına yayma riskinin ‘hala belirsiz’ olduğu belirtilirken; bununla birlikte ‘aşılamanın semptomatik Kovid-19’u önlediğini gösterdiği, semptomatik ve pre-semptomatik bulaşmanın koronavirüsün yayılmasında tamamen asemptomatik bulaşmadan daha büyük bir role sahip olduğunun düşünüldüğü’ ifadelerine yer veriliyor. 

Tamamen aşılanmış kişiler için maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, kalabalık yerlerden ve yetersiz havalandırılan alanlardan kaçınma gibi diğer öneriler ise hala geçerli. 

İLİşKİLİ HABERLER 98 Yaşında Koronavirüsü Yendi

98 Yaşında Koronavirüsü Yendi

Koronavirüs Çocukların Gözlerini Bozuyor

Koronavirüs Çocukların Gözlerini Bozuyor

InnowayRG ve Vestel'den Koronavirüs Kalkanı

InnowayRG ve Vestel’den Koronavirüs Kalkanı

Koronavirüs Olanlar Dikkat! Felç Riski Var!

Koronavirüs Olanlar Dikkat! Felç Riski Var!

İLİşKİLİ GALERİLER Mutasyonlu Koronavirüs ile Alakalı Korkutan Uyarı

Mutasyonlu Koronavirüs ile Alakalı Korkutan Uyarı

Mutasyona Uğrayan Koronanın En Sinsi Belirtisi Açıklandı

Mutasyona Uğrayan Koronanın En Sinsi Belirtisi Açıklandı

Koronayı Bilmişti, Şimdi Sıra İki Büyük Felakette!

Koronayı Bilmişti, Şimdi Sıra İki Büyük Felakette!

İtalya’da Koronavirüs Hastası Kadın Kangren Oldu

İtalya’da Koronavirüs Hastası Kadın Kangren Oldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.