DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Tam otonom araçlar ne zaman çıkacak?

12.03.2018
A+
A-

Öncelikle 5. seviye sürücüsüz araç yani tam otonom araçlar, tüm farklı sürüş programlarını barındıran ve hiç bir şekilde insana ihtiyaç duymadan taşımacılık görevini gerçekleştiren yapay zeka seviyesine deniyor. Bu zamana kadar, bir çok araç şirketi 5. seviyeye ulaşma zamanının 2022 veya sonrası olacağı görüşüne sahip olduğunu belirten açıklamalar yapmıştı.Fakat teknolojinin katlanarak ilerleyen hızı ile bir çok otomobil şirket CEO’su beklentilerini değiştirmeye başlamış durumda.

Elon Musk 5.seviye araçların ne zaman yaygınlaşacağını düşünüyor?

Elon Musk, önümüzdeki 18 ay içerisinde tam otonom araçların yaygınlaşmaya başlayacağını öngörüyor. Tüm sürüş tiplerini destekleyen sürücüsüz araçların önümüzdeki sene itibari ile piyasada olacağını açıklayan Musk, sürücüsüz araçların, insan şoförlere göre 2-3 kat daha güvenli araç kullanacağını ve ulaşılması beklenen bu seviye ile artık yolculuk sırasında şoförün isterse uyuyabileceğini söyledi.

Bugüne kadar Elon Musk beklentilerinde biraz aceleci davranıyor olmasına karşın, 5.seviye sürücüsüz otomobillerin 2019 gibi yakın bir gelecekte yaygınlaşmasına dair projeksiyonu bir çoğu sektör içerisinde bulunan kişiler tarafında doğrulanır nitelikte. Çok yakın bir süre içerisinde taşımacılığa olan bakış açımızın baştan sona değişeceği bir döneme girerken, ilk aşamada çıkabilecek problemler kafalarda soru işaretleri oluşturmasına karşın, trafik kazalarından ölümlerin azaldığı ve trafiğin azalacağı bir döneme girdiğimiz kesin gibi gözüküyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.