DOLAR 32,5631
EURO 34,7032
ALTIN 2.496,42
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Tam Kıvamında Tüm Püf Noktalarıyla Muhteşem Pilav Tarifi

15.05.2022
A+
A-

Tam Kıvamında Tüm Püf Noktalarıyla Muhteşem Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kaç damla limon suyu (parlak olması için)
  • 3 su bardağı sıcak su

Tam Kıvamında Tüm Püf Noktalarıyla Muhteşem Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçimizi güzelce yıkıyoruz. Sonra tavada kızdırdığımız 1 yemek kaşığı tereyağına tel şehriyerleri ekleyip kavuruyoruz ( geriye kalan 1 yemek kaşığı tereyağını pirinçi attıktan sonra atıyorum daha lezzetli olsun tereyağ tadını daha iyi versin diye ) pilavdaki en önemli püf noktalardan biride çok kavurmaktır, ne kadar çok kavurursanız pilavınız o kadar çok tane tane olur. Mutlaka kısık ateşte kavurun.
  2. Tel şehriye kavrulduktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyip birazda öyle kavuruyoruz.
  3. Kavurma işlemi bittikten sonra tuzunu da atıp suyunu ekliyoruz ve bir kaç damla limon sıkıyoruz ki pilavımızın rengi daha parlak ve daha beyaz olsun.
  4. Su miktarını da 1 bardak pirinçe 1 buçuk su bardağı olacak şekilde ekliyoruz.
  5. Pilavımıza 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz,.
  6. Suyunu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz pilavımız suyunu çekene kadar kapağını açmıyoruz eğer açarsak pilavın buharı tencereden dışarı çıkar ve pilavımızın lapa olmasına neden olur.
  7. Gelelim pilavdaki püf noktalara;öncelikle pilavı yapmaya başlamadan yarım saat önce kadar sıcak suda biraz tuzla beraber pirinçimizi bekletiyoruz ki nişasta iyice çıksın, pirinci beklettikten sonrada pirinçin tane tane olması için bol suda bir süzgeçte güzelce yıkıyoruz.
  8. Püf nokta: çok kavurmak, şehriyesi olur pirinci olur her ikisini de.
  9. Püf nokta: pilav yaparken pirinç seçimi de çok önemlidir pilavın tane tane olması için, pilavın suyu içine iyice çekmesi lazım, bu yüzden de pilavda en iyi pirinç seçimi baldo pirinçtir.
  10. Püf nokta: pirinci mutlaka kısık ateşte kavurmaktır kavurma aşaması pilavın lezzeti açısından çok önemlidir, bu yüzden uzun süre kavurun.
  11. Püf nokta: daha parlak olmasını istiyorsanız suyunu katmadan önce veya kattıktan sonra bir kaç damla limon damlatın.
  12. Püf nokta: 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı su olacak şekilde ekleyin. Tarifin hazırlanış kısmında da bu püf noktalara göre verdim tarifi, ayrıyeten burda daha detaylı açıkladım sizin içinde bilgi olsun diye, eğer tam anlattığım gibi bu püf noktalarada uyarak yaparsanız emin olun çok lezzetli oluyor deneyenlere şimdiden.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.