DOLAR 32,2673
EURO 34,9347
ALTIN 2.437,73
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tahliye edilenlere üç koldan peşine düşüp takip!

01.05.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında son MYK toplantılarında, infaz indirimi düzenlemesinden yararlanarak cezaevinden çıkanların bitmiş suça karışmalarının önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler tartışıldı. Toplantılarda, bir takım parti yöneticileri, kamuoyunda infazla ilgili hatalı kavrama oluştuğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde, Gaziantep’te cani bir babanın dokuz yaşındaki kızını darbederek öldürmesi olayını hatırlatan MYK üyelerinden bazıları “Bu birey kasım ayında tahliye edilmiş. Fakat yapılan tüm haberlerde sözde son infaz indiriminden yararlanıp çıktığı vurgulanıyor. Kamuoyunda da hatalı bir kavrama oluşuyor. Bu müşteri olayları önümüzdeki süreçte yaşayabiliriz. Her negatif olgu getirilip infaz düzenlemesine bağlanacak. Bu sebeple indirimden yararlanıp terhis edilenlerin takibinin yapılması gerekli. Suça karışmalarının önüne geçilmeli” dedi. Virüs izni sebebiyle evlerine izinli gönderilenlerle ilgili fazla artı problem beklenmediğini belirten AK Parti kaynakları “Bunların yerleri yurtları belirlenmiş. Hem firar etmeleri ya da bir olaya karıştıklarında izinlerinin yanacağını biliyorlar. Bu sebeple çok pozitif bıkkınlık olacağını düşünmüyoruz” görüşünü dile getirdi.

BAKAN GÜL: “TEDBİRLER ALINDI”

Yargı Bakanı Abdulhamit Gül de MYK toplantısında gündeme getirilen infaz indirimi konusunda cezaevinden çıkanların yeniden suça karışmalarının önüne geçilmesi için alınan birkaç bakanlık tarafından önlem alındığını söyledi. Edinilen bilgilere göre Gül, infaz indirimi ve virüs izni kapsamında cezaevinden çıkanların listelerinin İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderildiğini kaydetti. Bakan Gül, üç bakanlığın koordinasyon içinde cezaevinden çıkanların takibinin yapıldığını anlattı.

AYM’YE YAPILAN İPTAL BAŞVURUSU

Öte yanlamasına, CHP’nin infaz düzenlemesinin şekil yönünden iptali için Tüzük Mahkemesine yaptığı uygulama da AK Parti’nin gündemine geldi.

Tüzük Mahkemesi Genel Kurulu, CHP’nin yeni İnfaz Kanunu’nun şekil yönünden iptali istemiyle açtığı davanın birincil incelemesini 6 Mayıs’ta yapacak. AK Parti kurmayları, AYM’nin iptal ihtimalinin kanun hazırlıkları esnasında da değerlendirildiğini belirterek “Bu kapsamda AYM’nin geçmişteki benzer konularda verdiği tüm kararlar, yasama yetkisinin sınırları gibi konularda hazırlık ve analiz yapıldı. Bu yasanın, bağışlama düzenlemesi olduğuna dair iddialar içten değildir. Maddi olarak bu infaz düzenlemesidir. Bu yetki de TBMM’ye aittir. İnfaz yasasındaki oranlarda değişiklik yapılmıştır, yahut kimsenin cezası affedilmiş değildir. Anayasa Mahkemesinin bu konudaki bambaşka kararları incelendiğinde yaptığımız düzenlemenin afla ilgisinin olmadığı ortaya çıkar. CHP’nin itirazlarının Tüzük Mahkemesinden döneceği düşünüyoruz.  Mahkeme, yerleşik yöntem ve esaslara bakarak başvuruyu reddedecektir” görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.